26 October 1999 október 26-án
OPEN DAY  - C3 - NYÍLT NAP
OSTRANENIE 99 - Stephen KovatsLjudmila történetVuk CosicStratégiai és taktikai irányvonalak a kommunikáció mûvészetébenDarij Kreuh / Iztok Bajec: A jelenlét nyomvonalai
C3 - Kulturális és Kommunikációs Központ

Darij Kreuh / Iztok Bajec
A jelenlét nyomvonalai"

Budapesti tartózkodásunk alatt végzett munkánk a Grazban 1998-ban elkezdett projekt folytatása. Tavaly a Richard Kriesche által szervezett workshop keretében arra tettünk kísérletet, hogy a Demedusator-rendszert (Szegedy-Maszák Zoltán/Fernezelyi Márton) virtuális valóság-rendszerrel (Darij Kreuh/Iztok Bajec) bővítsük. Különbözô helyszíneken tartózkodó személyek számára teremtettünk találkozási lehetőséget a virtuális térben, a megosztott virtuális valóság keretei között.

A nyílt nap alkalmával bemutatjuk a fejlesztés első lépcsőjének tekinthető interaktív audiovizuális teret, melyben a látogató egy kocsira szerelt virtuális valóság interfész segítségével bolyonghat. A látogatók nem csupán passzív szemlélői, hanem aktív alakítói is a térnek: jelenlétük nyomai a VRML-térben létrejött audiovizuális változások formájában követhetőek. A fejlesztés következő állomása egy többfelhasználós virtuális tér létrehozása lesz, melyet a ljubljanai és budapesti közönség egyszerre tud használni a kompatibilis interfészek segítségé-vel. A nyílt napon bemutatásra kerülő munka Szegedy-Maszák Zoltán és Fernezelyi Márton közreműködésével készült.

Budapesti Õszi Fesztivál 1999
az elõadásokhoz tolmácsolást biztosítunk
HOME - FÕOLDAL  in english