PILLANATKÉP
MÉDIAMŰVÉSZET 2005
english version
Beöthy Balázs /
Mesterházy Zsolt /
Pereszlényi Roland

Forgács Péter
Kozma Éva /
Veres Szabolcs Géza

Langh Róbert
Lendvai Ádám
Lévay Jenő
Mátrai Erik
Nextlab
Örkényi Antal
Ravasz András
Sugár János
Szacsva y Pál
Szegedy-Maszák Zoltán /
Fernezelyi Márton

Szőnyi András
Tóth Szilvi /
Benedek Gáspár

Vécsei Júlia




 
Tóth Szilvi, Benedek Gáspár:
Virtuális Túra Budapesten
Interaktív háromdimenziós képregény installáció

A számítógépes kalandjátékokra emlékeztető — elágazásokkal, kereszteződésekkel, zsákutcákkal tarkított — Budapesten játszódó városi túra során az élmények közvetlenségével élhetjük át hétköznapi választásaink folyamatát, sőt nem egyszer sorsdöntő következményeit.
A látogató választhat a szereplők közül egy főhőst, akinek egyedi szemszögéből adódóan nem csak láthatja az eseményeket, hanem részesévé válhat a történetnek, döntéseit megismételheti és megváltoztathatja, sőt újabb szereplő „bőrébe bújva” lehetősége nyílik a városban zajló párhuzamos életutak megismerésére is. Gömbökön keresztül haladva a néző betekintést nyer az általa kiválasztott szereplő külső és belső világába, amely az egyik oldalon fotoanimációkon keresztül mutatja be a szereplőt kívülről, a másik oldalon pedig az ő szubjektív nézőpontját mutatja be videón keresztül, melyek együtt 360 fokos bejárható képet alkotnak.
Az interfész első látásra képregény formában meséli el a történetet, azonban a kockák életre kelthetők, sőt átjáróként szolgálnak a mögöttük rejtőző különös világba. Utunk során Tigrics (Bereznyei Róbert) hangjátékai teszik teljessé a Budapest-képet.

Külön köszönet: Eszter, Gabi, Karlsruhe, Keez, Robi, Tom

http://sfeer.c3.hu

 



NKA / NKÖM / IHM / C3 / Műcsarnok / Jövőháza