Dunamuh.GIF (3228 bytes)

Duna   Műhely

Duna Workshop

 

H-1016 BUDAPEST

Mészáros utca 48.

tel/fax: (36-1) 155-9378

Vezetô: Durst György producer

 

 A Duna Műhely 1995 áprilisában jött létre a Duna Televízió keretein belül. Életre-hívásának szándéka a fiatal mozgóképkészítők munkájának segítése volt. A Duna Műhely különös figyelmet fordít a határon kívül élő, tehetséges magyar filmkészítők terveire.

Az elmúlt három év alatt a rendelkezésre álló pénzügyi keretből 32 mű készült el, kisjáték, dokumentum vagy éppenséggel kísérleti film műfajban. Sok közülük koprodukcióban jött létre magyarországi vagy határon kívüli filmkészítő műhelyekkel.

A Műhelyben olyan filmek is készülnek, amelyek talán a Duna Televízió más szerkesztô-ségeiben nem tudnának létrejönni, szokatlan, a televízió hétköznapjaitól eltérő technikájuk, átfutási idejük, vagy éppen témájuk miatt. Az elmúlt évek kétségtelenül legnagyobb sikerét Iványi Marcell "Szél" című filmje hozta a Cannes-i Arany Pálma díjjal, de több más filmünk is megjárt jó néhány fesztivált, rendszeres résztvevői vagyunk a Magyar Filmszemlének is.

A 29. Magyar Filmszemlén 9 filmje szerepelt versenyprogramban, egy film információs vetítésen vett részt. Két film szerepelt a díjazottak között, Pálos György-Czabán György “Országalma” című filmje a zsűri különdíját, Nagy Kata “Benda színész eltűnése” című filmje a kisjátékfilm kategória díját nyerte el.

 


 

Duna Műhely részvételével, támogatásával készült filmek:

1995

Váratlan halál, A kenyereslány balladája, Szél, Urán, Különböző helyek, Pub fiction,

Mindennapi rémtörténet, Gyilkosság zárójelben, Caligula, Hasadék

1996

Astrál, Képzelt kínai, Márk evangéliuma, Necrophilia, A tükör képe

Leptinotarsa avagy privát nyomozati anyag a krumplibogár titokzatos feltünéséről Magyarországon

Áldozattan, Otthon-idegenül, Semmit-semmiért, Szín-játék, Teremtés- a művészet ősvalósága

1997

Látom te kecske vagy, Semmittevők, Országalma, A program, Kolorlokál, Pannon töredék,

Benda szinész eltünése, A senki szigete