Gazdaságunk

Oroszlányban átalakul a gazdaság szerkezete. A fiatal, 40 éves város létének alapja a szénbányászat és a villamos energia termelése, de szeretnénk egy modern feldolgozó bázist is teremteni. Ehhez minden adottságunk megvan: képzett munkaerő, ipari hagyományok, infrastruktúra, regionális kapcsolatok, fejlett szolgáltatási hálózat.

Városunk természeti adottságai, földrajzi elhelyezkedése segítik az ötletek megvalósulását! Oroszlány az iparilag fejlett Budapest-Győr-Székesfehérvár háromszög közepén helyezkedik el, jó közlekedési kapcsolatokkal mindhárom város irányába.

Vért-Oroszlányi Bánya


Vért-Oroszlányi Erőmű

Most alakítjuk ki új ipari parkunkat.  A lakóterülethez szervesen kapcsolódó kilencvenkét hektárnyi terület közművesített, tervszerűen beépíthető. Ez lesz alapja gazdaságunk további fejlődésének. Ipari beruházásainkhoz partnereket keresünk, és felkínáljuk az önkormányzat sokoldalú együttműködését.

Minden rendelkezésre áll, ami fontos: hatékony és gyors ügyintézés, kapcsolatrendszer, információ, beruházási és adókedvezmény, jól képzett, hatékonyan dolgozó szakmunkások, magasképzettségű műszaki értelmiség.Műszaki középiskolánk magas színvonalú képzéssel gondoskodik az utánpótlásról. Új szakmák oktatására oktatóink rövid idő alatt képesek felkészülni.

Jelenleg két szinten (középfokú — technikus — és szakmunkásképzés) mintegy 15 szakmában képeznek szakembereket a jövő számára. Az oktatott szakmák között megtalálható: az elektrotechnika, a gépészet, a gyártástechnológia, a hegyesztés, a ruha- és cipőkészítés, …

Eötvös Loránd Műszaki Középiskola


Interneten is elérhető vállalkozásaink:

Koloman-Handler  ZEL KFT POINT KFT
OZIRIS B&T KKT

IBK HomePage Minden jog fenntartva © Internet Baráti Kör 1997.
Készítette: Modrián Vilmos és Sólyom Jöran.
Közlekedés Oroszlány Szervezetek