Városunk Ipari Parkja számos előnyt nyújt a betelepülő vállalkozásoknak zöldmezős beruházásokhoz és ingatlan újrahasznosításhoz. Ideális a földrajzi elhelyezkedése, melynek révén jó közlekedéssel, térségi kapcsolatokkal rendelkezik. Ezek az előnyök mind a szállításban, mind a munkaerő biztosításában jelentkeznek. Jól képzett, kvalifikált, versenyképes munkaerő vár helyi munkalehetőségekre, de lehetőség van a szakmai átképzésekre is.
Fejlett infrastruktúra áll rendelkezésre, mely az energiahordozók széles körét nyújtja és a kultúrált munkavégzést is lehetővé teszi. Ugyanakkor Oroszlányon a teljes gazdasági, jogi, pénzügyi, kereskedelmi és banki szolgáltatások elérhetők.

A külföldi vállalkozók is előnyös keretek között gazdálkodhatnak. Biztosíték erre a liberális befektetési környezet, a gyakorlatilag konvertibilis valuta, a 100%-os külföldi tulajdonlás lehetősége, az adókedvezmények, a liberalizált külkereskedelem, az államközi beruházás-védelmi és kettős adóztatást elkerülő megállapodások.Az Ipari Park I. elsősorban középvállalkozók részére nyújt előnyös környezetet zöldmezős beruházásokhoz. A területen — fél hektár felett — igény szerinti, kedvező árú telkek alakíthatók ki. A minimálisan szükséges tereprendezés jó talajmechanikai körülmények között végezhető.

Az infrastruktúra főbb elemei:
Villamos energia:3 MW, három kábelkörről,
Hőenergia:150/70 °C hőesésű primer rendszer 5-6 MW hőigényig,
Víz:minden igény kielégíthető NA 300 mm-es fővezetékről,
Távközlés:körülbelül 1000 szabad fővonal, digitális adatátvitelre alkalmas alközpont.

A megengedett zajszint nappal 60 dB, éjjel 50 dB.
A bányavállalat átalakítása folyamán felszabadult üzemek helyén 27 hektár ipari terület vár újrahasznosításra (A, B részek) az Ipari Park II-ben, valamint itt is van lehetőség zöldmezős beruházásokra. A talajmechanika ideális a minimálisan szüksége tereprendezéshez. Igény szerinti, fél hektár feletti telkek alakíthatók ki és hasznosíthatók a már meglévő ipari épületek is.

Az infrastruktúra főbb elemei:
Villamos energia:35 kW transzformátor, 6 kV hurokelosztás,
Hőenergia:150/70 °C hőesésű primer rendszer 2-3 MW hőigényig,
Víz:minden igény kielégíthető 200 m3-es hidroglóbuszról,
Távközlés:körülbelül 1000 szabad fővonal, digitális adatátvitelre alkalmas telefonközpont.

A megengedett zajszint nappal 50 dB, éjjel 40 dB.Letölthető részletes információk MS-Word® 6.0 formában.
Részletes információk

IBK HomePage Minden jog fenntartva © Internet Baráti Kör 1997.
Készítette: Modrián Vilmos és Sólyom Jöran.
Oroszlány