1014, Budapest, Országház u. 9.
 
PIPS:lab - luma2solator

 

Korábbi kiállítások

Sárosi Anita:

Avatar

2004. február 25. - április 2.

Amikor belépsz a virtuális valóságba (Massively Multiplayer Online Role-playing Game), választanod kell egy háromdimenziós figurát, tárgyat vagy bármely vizuálisan megjelenő objektumot, amely téged fog képviselni a látszat-világban, ő lesz a te avatarod.

Az avatar szó jelentése „aki alászáll”.

Én úgy döntöttem, hogy „bemegyek” a virtuális térbe és „elkészítem” a saját avataromat, azoknak a technikai eszközöknek a segítségével és sajátos használatával, amelyek lehetőséget teremtenek számunkra, hogy megteremtsük azt a valóságot, amit magunknak választunk.

Azt, hogy ki mit kezd egy hétköznapi életünktől független, szellemibb természetű létezés lehetőségével, csak az egyén képzeletének szabadsága és látókörének szélessége határozza meg.

Az „AVATAR” a belépés folyamatáról szól és arról, hogy mindaz a technika, amit felhasználtam messze nem olyan fontos, mint az, amit létre lehet vele hozni, és az, ahogyan az életet megélhetjük.

Hogy mi következik ez után, majd kiderül.

A kiállításon látható képanyagban felhasználtam az utóbbi években különböző okokból rólam készült orvosi vizsgálatok röntgen, MRI (magnetic resonance imaging), stb. képeit és lézer-szkennerrel készített felvételeket is, amelyek strukturálásában és egységessé rendezésében inspiráló segítségemre volt a Prokob Krisztán által komponált (prxt_25) kísérleti elektronikus zene.

Ezúton is szeretném megköszönni a közremuködők segítségét, az MTA SZTAKI eszköz támogatását, az Inforg Studio felém tanúsított bizalmát, az MMKA, az NKA és a C3 támogatását.

Sárosi Anita

Az esemény támogatója az
NKA, MMKA, Inforg Stúdió, MTA SZTAKI