WebTerminál projekt    english version

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központban folyó kutatómunka legújabb eredménye a kültéri WebTerminál. Célunk egy olyan univerzális, egyszerûen használható kommunikációs eszköz megalkotása volt, amely az utca embere számára elérhetõvé teszi a hálózati tartalmat, képpel, hanggal, mozgóképpel.

A WebTerminál egyesíti a különbözõ - fõként zárt rendszerû -tájékoztató és információs rendszereket (mint például a vasúti és a BKV menetrend, a mozimûsor, a telefonkönyv, turista információk stb.), ugyanakkor számos, jellegénél fogva csak az Interneten megtalálható szolgáltatást (pl. levelezés - FreeMail, azonnali tõzsdeinformációk, friss hírek, idõjárás, várostérkép stb.) tesz elérhetõvé az érdeklõdõk számára.

A WebTerminál hálózati kapcsolatát terveink szerint egy nagy sávszélességû úgynevezett ADSL vonal adja, mely állandó kapcsolatot és valós idejû mozgóképátvitelt is lehetõvé tesz. Másik elõnye, hogy egy már meglévõ telefonvonalat használ, így például külön vonal kiépítése nélkül elhelyezhetõ egy terminál a telefonfülkék mellett.

A prototípus bemutatását követõen több kísérleti WebTerminált szeretnénk elhelyezni a város különbözõ típusú pontjain (pl. forgalmas tér, mozi, múzeum, bevásárlóközpont, egyetem). Ezáltal szélesebb körû tapasztalatokat szerezhetünk a felhasználók szokásairól és felmerülõ igényeirõl.Webterminál demo  (RealPlayer/25 Kbps)

Webterminál demo  (RealPlayer/50 Kbps)