C3  
C3 FŐOLDAL :: C3 INFO :: C3 GYŰJTEMÉNY :: C3 ESEMÉNYEK :: C3 KIADVÁNYOK :: C3 KERESÉS
C³ INFO
info(at)c3(dot)hu IN ENGLISH
ALAPÍTÓK & TÁMOGATÓK :: HAZAI ÉS NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK :: PROJEKTEK

 

 

A C³ rövid története:

A Soros Alapítvány C³ Kulturális és Kommunikációs Központ 1996. június 26-án nyílt meg, a magyarországi Soros Alapítvány, a Silicon Graphics Magyarország és a MATÁV együttmûködésének eredményeként. A közép-kelet európai régióban egyedülálló központ a kommunikációval és kultúrával kapcsolatos véleménycserék és újítások nyilvános színtereként segítette az új médiumok széleskörû elterjedését, innovatív használatát, többek között ösztönözve az érdeklõdõket és pályázókat az Internet megismerésére, alkalmazására, vizsgálatára. A C³ keretein belül folytatta megújult tevékenységét az 1985 óta létezõ Soros Alapítvány Kortárs Mûvészeti Központ is.

A C³ hároméves kísérleti programként indult, mely idõszakban a Soros Alapítvány részeként mûködött. 1999 novemberétõl, a magyarországi Soros Alapítvány és a MATÁV alapítói részvételével, C3 Alapítvány néven, önálló intézményként, non-profit, közhasznú alapítványként folytatja a megkezdett munkát.

A Soros Alapítvány hazai tevékenységét idő közben megszűntette, így a C³ alapítói jogait is átadta, míg a MATÁV jelentősen átalakulva (Magyar Telekom) ugyancsak jelezete, hogy 2015-től alapítói jogait nem kívánja gyakorolni. 2016-tól a C³ Alapítvány alapítói jogait az OSAS – Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület vette át.

 

 

C3 FŐOLDAL :: C3 INFO :: C3 GYŰJTEMÉNY :: C3 ESEMÉNYEK :: C3 KIADVÁNYOK :: C3 KERESÉS