Ki/mikor?

 szerző:
Verocs
verocs@zabhegyezo.hu
[forrás : zablist]

megjelent a honlapon:
2002. február 8.

utolsó módosítás:
2002. február 08. 18:11:44

 

Kapcsolódó
anyagok


Gyerekfesztivál - Levél a résztvevő csoportoknak

 

Kapcsolódó
linkek

nincs

 

Gyerekfesztivál - Levél az új csoportoknak

Kedves Mindenki, aki érdekelt lehet a Fesztiválban!!

Íme, itt az újabb levél! Ez olyan csoportoknak adható, akik még sosem voltak Gyerekfesztiválon.

Ha tudtok címet, akinek érdemes ilyet küldeni, de ti nem tudjátok elérni őket, szóljatok, segítek!

Hajrá!
Verocs

Kedves leendő Csoportvezető!

Üdvözöllek a XI. Nemzetközi Gyerekfesztivál rendezősége nevében!

Mint a megszólításból is kiderül, egy olyan programra szeretnélek meghívni, ahol egy számodra ismerős gyerekekből álló csoport vezetése lenne a feladatod.

A programról nagyon röviden:

A tavaszi szünet legnagyobb gyerekprogramjáról van szó, a XI. Nemzetközi Gyerekfesztiválról. A Gyerekfesztiválra az ország minden részéről érkeznek gyerekcsoportok, sőt, vendégül szoktunk látni határon túli magyar és nem magyar gyerekeket is. A csoportok zömmel egy iskolából, esetleg egy osztályból kerülnek ki, de vannak baráti társaságokból, játszóházakból szerveződött csoportjaink is. Ezek mellett lehetőség van egyéni jelentkezésre is. A csoportokat ennek megfelelően általában pedagógusok vezetik. A résztvevő gyerekek életkora változó, felső korhatár 14 év, általában 8-10 éves a legfiatalabb.

Tavaly 20 csoport vett részt a programon, ami több, mint 450 gyereket és 50 vezetőt jelent.

A csoportok a központi helyszín közelében lévő iskolák, óvodák, esetenként művelődési házak termeiben alszanak polifoam matracokon, hálózsákokban, amiket minden csoport hoz magával. Az étkeztetés a központi helyszínen zajlik, naponta háromszor. Zuhanyozási lehetőség a szállásokon van.

A programok színesek, lesznek sportvetélkedők, játékos, tréfás vetélkedők, mesevetélkedők, városismereti vetélkedők, ismerkedős játékok, kézműves foglalkozások, klub-jellegű programok, minden nap általában 10 órától 22 óráig.

Hogy kik is vagyunk mi, akik ezt a Gyerekfesztivált szervezik, rendezik?

Mi vagyunk a Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete. Animátornak azt a személyt nevezzük, aki másokat pozitív aktivitásra késztet. Gyerekanimátoroknak - ennek megfelelően - azokat nevezzük, akik gyerekeket késztetnek pozitív aktivitásra, cselekvésre, szabadidejük hasznos és értelmes eltöltésére, közös játékra, élményekben gazdag tanulásra.

A Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete 1991 júniusában alakult, nem hivatásszerűen gyerekekkel foglalkozó fiatalok szakmai szervezeteként. A tagság kétharmada húsz évnél fiatalabb és csak néhányan idősebbek huszonöt évnél. Egyesületünk alapelve a nyitottság, ennek megfelelően egyrészt elhatározása alapján minden gyerekekkel foglalkozó fiatal beléphet közénk, másrészt a rendezvényeinken való részvételnek nem feltétele az egyesületi tagság.

Az Egyesület rendezvényeit a részvevő gyerekek és fiatalok anyagi helyzetére és a fiatalok által végzett, nem honorált önkéntes örömmunka nagy arányára való tekintettel pályázati és szponzori támogatásokból tudjuk megrendezni.

Az egy településen élő tagjaink rendszeresen klubokat, szakköröket, táborokat, illetve nagyobb programokat szerveznek gyerek- és ifjúsági csoportok számára. Az Egyesület foglalkozik animátorok felkészítésével, továbbképzésével, ehhez kapcsolódóan módszertani anyagok kiadásával is.

És most konkrétan a XI. Nemzetközi Gyerekfesztiválról:

Az időpont: 2002. március 27-től (beérkezés 14 óráig a központi helyszínre, ebéd még nincs!) március 31-ig (délelőtt indulnak haza a csoportok, ebéd már nincs!).

A helyszín: Budapest. Az utazást minden csoportnak magának kell megoldania.

Részvételi díj:

  • magyarországi csoportoknak 6500,.Ft
  • határon túli magyar csoportoknak 5500,- Ft.

A részvételi díjat lehet átutalással fizetni a Gyerekfesztivál számlájára, illetve lehet postai úton az én címemre, vagy a helyszínen is lesz lehetőség befizetni.

Még egy a programról: a Gyerekfesztiválnak van egy ún. nyitott napja, a Kavalkád, amikor az egész várost meghívjuk a programjainkra. Erre a napra minden csoport készül egy színpadi műsorral, ami kb. 5-10 perces. Ezt a műsorszámot a Kavalkádon mutatják be a csoportok, legsikeresebbek a táncos-zenés előadások. Erre már mostantól lehet készülni!

Mindezek után már csak annyi hiányzik, hogy február 10-ig jelezzétek nekem írásban, faxon, telefonon vagy e-mail-ben, hogy szeretnétek-e részt venni a Gyerekfesztiválon! Amennyiben igen, úgy postafordultával küldöm a jelentkezési lapot és a további tudnivalókat! Úgy készüljetek, hogy előleg befizetésére lesz majd szükség!

Várom jelentkezéseteket, addig is jó munkát, sikeres csoporttoborzást kívánok!

Bármilyen kérdés merülne fel, keressetek!

Üdvözlettel:
Mikolovits Verocs
,
a résztvevőkért felelős programigazgatósági tag

Elérhetőségeim:
MIKOLOVITS VERONIKA
1033 Budapest, Huszti út 39. fszt. 1.
Tel.: 06-20-9-123-018
e-mail: veroccs@freemail.hu (vagy verocs@zabhegyezo.hu)
Fax: 06-1-224-9393 (kéretik ráírni, hogy MIKOLOVITS!)