Szelíd Technológia Alapítvány

 

web-cím: http://www.c3.hu/~softech

e-mail: softech@c3.hu

 

  • 1. Az alapítványról


  • 2. Részlet az Alapító Okiratból:

    “Az alapítvány azzal a céllal jön létre, hogy elősegítse az úgynevezett szelíd technológiák elterjedését Magyarországon, illetve környezetünkben. Célja emellett a szabas kezdeményezésekből eredő kreatív tevékenység és az önigazgatás formáinak bátorítása.

    Mindezen tevékenységeket nem szabad egy alacsony szintű, prakticista technika alkalmazásának rutinszerű gyakorlatává süllyeszteni, hanem a technológiák művészi megformálása és környezetbe illesztése segítsen helyreállítani az embernek a Földdel és a Kozmosszal való kapcsolatát. A szelíd technológiák olyan technikák, módszerek, melyek hivatottak a Föld javait fölemésztő, az ipari civilizáció által alkalmazott hagyományos technológiákat fölváltani. Olyan, a földi életfolyamatokat ismerő módszerekről van szó, melyek nem lerombolják, nem utánozni próbálják, hanem továbbépítik a természetet.

    Ahogy a szelíd technológiák alkalmasak a decentralizálásra, az autonómiák szabad társulására, az önigazgatás segítése is hozzájárul az embertől elidegenedett szervezetek és technológiai struktúrák lebontásához.”


    3. Az alapítvány tevékenységei: