VISSZA A LISTÁHOZ
ELSŐ FÜZET
DOWNLOAD MUSIC
UJJ ZSUZSI FŐOLDAL
ENGLISH

ha nem lehet szerelem
akkor vers legyen
akkor dal legyen
vad rohanó vágta
lüktetés halálra
mozgófilm darabokra vágva


Számomra az életben a legfontosabb a szeretet és a szerelem. Ez a létezés értelme és az ezért folytatott küzdelem.
Ha szeretnek és szeretek, repülök, boldog vagyok, szabadnak érzem magam. Szeretet nélkül üres, céltalan, kiszolgáltatott vagyok, örökös kielégületlenségben. A művészetet, az alkotást egy szabad létformának, gondolkodásnak tartom, akkor is, ha kínokból fakad. A szerelemben és a művészetben mindent lehet. Az életnek ezek olyan régiói, ahol mindenféle szabály és racionalitás csődöt mond, minden elképzelhető, még az is, ami nem.
A megismerés az egyetlen lehetséges út a szeretés és a szeretésnélküliség kínjaitól szenvedő ember számára. Alkotás közben, vagy az alkotás eredményeképpen tapasztalattá válhatnak olyan dolgok, amelyekhez a hétköznapi nyelv kevés, vagy hétköznapi nyelven megfogalmazhatatlanok. Kihívás a világgal szemben. Azt gondolom, hogy valamit , bármit létrehozni, kísérlet újabb tapasztalatok szerzéséhez.
Ezek a fényképek 1986-tól készűltek. Sokat köszönhetek Halas Istvánnak, aki szakmai tudásával hozzásegített elképzeléseim megvalósításához. Nem vagyok fényképész és nem vagyok művész.
Nem lépek be semmilyen pártba, szerelempárti vagyok.
  

Ujj Zsuzsanna