VISSZA A LISTÁHOZ
FORGÁCS KRISTÓF KORÁBBAN A LIGETBEN
KISS DEZSŐ KORÁBBAN A LIGETBEN
FEUDALY SITE
HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁS

akulturhaz
tv2
magyarrádió
népszabadság
magyarnarancs
Feudaly Termékbemutató című Kiállítás és termékbemutató performance
 

    A Feudaly a Capitalyhoz hasonló gazdasági társasjáték, amely a rendszerváltást követő magyarországi igényeknek és viszonyoknak felel meg.
A művészek ironikus hangvétellel hívják fel a figyelmet a mára hétköznapivá vált, kissé fárasztó politikai, közjogi és emberi helyzetre. Magyarországon a demokrácia és szabadság korában is javában tart az uram-bátyám bratyizás és a vállveregetős mutyizás. Ami korábban kényszernek is tűnhetett, arról mára kiderült, hogy közös játszma. A Műalkotás lehetőséget nyújt minden magyar állampolgárnak, hogy végre kipróbálhassa magát a nagyok között is.
    A játékban a kárpótlási jegyek kiosztása után máris kezdődhet a cégek felvásárlása, később székházakat építhetünk, végül pedig a megfelelő hatalom birtokában bársonyszékeket is szerezhetünk. A győztes az, aki a koronát a beviszi a parlamentbe.
A vakszerencsét kockadobás imitálja, de a győzelem a játékos ügyességén és gazdasági-politikai érzékén múlik. A média-mezőre lépve friss hírekről olvashatunk, és újra átélhetjük azt, ami eddig csak egy szűk elit kiváltsága volt. Az elmúlt 15 év legfontosabb eseményeit így a saját bőrünkön is megtapasztalhatjuk.
    A Feudaly nem tesz különbséget jobb és baloldali, liberális vagy konzervatív korrupció, jogtalanság vagy szemfényvesztés között.
    A kiállításmegnyitón az alkotók lehetőséget kívánnak biztosítani minden érdeklődőnek, hogy alaposan megismerkedhessenek a műalkotással, sőt, a látogatók akár ki is próbálhatják magukat a Feudaly kegyetlen de igazságtalan világában. Az eligazodásban segítenek a Feudaly „hostess” lányok és az  alkotók által készített „reklám” spot is. A performance adta meglepetések mellett,  Feudaly-tombola emeli a hangulatot, ami után a szerencsések emlék-műtárgyakkal távozhatnak a kiállításról.

Az alkotók mindenkit szeretettel várnak!

U.I.: Néhány példa a játékban szereplő médiakártyákból:

„…khm…" Elfelejtettél időben elhatárolódni szélsőséges politikai
partneredtől. Lépj vissza három mezőt!

„Polgármesterek találkozója Panamán." Sikeresen beépíttetted a
játszóteret, kapsz 5.000.000 forintot!

„Bomba robbant az Aranykéz utcában!" Alvilági kapcsolataidnak hála,
mostantól a pálya első 13 mezőjén nem kell fizetned!

„Az adóforintjainkból megépült autópálya (az ígéretekkel ellentétben)
nem ingyenes." Éves matricára fizess 30.000 forintot!

„Az egészségügy meghalt." Orvosi műhiba miatt halálközeli élményed
volt. Műtétedet külföldön kellett befejezned. Fizess 50.000.000
forintot!

Üdvözlettel:
A Feudaly Alkotói
2006-02-02

kapcsolódó linkek:
GAZDALKODJ OKOSAN 1989
COMMONOPOLY 2004