in english

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány tisztelettel meghívja Önt

Ute Ströer

a C3 rezidenciaprogramjában részt vevő videoművész bemutatójára és az azt követő beszélgetésre

2003. április 29-én, kedden 18 órára
C3 Kulturális és Kommunikációs Központ
Budapest, 1014 Országház utca 9.

Ute Ströer 1998 és 2002 között Hollandiában, az enschedei Képző-és Iparművészeti Akadémia Médiaművészeti és „Monumentális Művészeti” Tanszékén végezte tanulmányait, jelenleg pedig a braunschweigi Képzőművészeti Főiskola Experimentális Film Tanszékén tanul, Birgit Hein tanítványaként. Berlinben él és dolgozik.

Enschedei diplomafilmjével elnyerte a rotterdami TENT Képzőművészeti Központ által Hollandiában tanuló diákok számára alapított videoművészeti „Akadémiai Díját”, amely egy új mű létrehozására szóló egyhónapos rezidenciát tett lehetővé a C3-ban.

A bemutatón Ute Ströer levetíti Aspergo c. (2002, 8’) díjnyertes videofilmjét, valamint a C3-ban április folyamán készült új munkáját, melynek munkacíme: Sugarmoon (2003, cca. 9’).

Ute Ströer műfaji kísérleteket folytat a videóval, kísérletezik a testtel, a nemek átváltozásával, ­oda-visszaalakulásával, sajátos poézis és bensőséges önarckép-metamorfózisok formájában. A vágyakozás és átváltozás munkájának vezérmotívuma. A képpel folytatott kísérleteiben álmait és rémálmait kelti életre tükrök és meghatározhatatlan hangok segítségével. Aspergo görögül megporzást jelent, Ute Ströer munkájában azonban a hagyományos értelemtől eltérően a természet műv(ész)i világa és a művészet természetes világa közötti metamorfózisra utal.