A PRO BIBLIOTHECA

ALAPÍTVÁNY

 

Az 1995-ben létrehozott alapítvány támogatja az intézménynek azt a célkitűzését, hogy a lakosság igényeinek megfelelő tartalmilag széles skálán mozgó, a társadalmi változásokkal lépést tartó, jól feltárt gyűjteménnyel álljon a könyvtárhasználók rendelkezésére.

 

Célunk:

Olyan rendszert kívánunk működtetni amelyben az információ könnyen elérhető és közös a szoftver és az adatbázis használata.

Olyan helyiségkialakítását tervezzük ahol a polgárok számára hozzáférhetőek a számítógépek, a perifériák és a programok. Megtanulhatják azok használatát és az érdeklődők klubot alakíthatnak.

Gyűjteményfejlesztés

A könyvtár a modern információ tárháza lesz. Benne a klasszikus értéket a könyv jelenti. Napjainkban olyan értékes, gazdag a kézikönyvkínálat melyből néhányat múltja, jelentősége, kultúrtörténeti értéke miatt minden könyvtár a polcára szeretne tenni. A nagy értékű könyvek vásárlásához is segítséget szeretne nyújtani az alapítvány, ilyenek például a Britannica encyklopédia, a Larousse, a Biblia stb.

A jövő könyvtárának zenei gyűjteménye elképzelhetetlen modern információhordozók nélkül. Ezért tartja fontosnak az alapítvány a könyvtár zenei CD-LEMEZ gyűjtésének kialakítását és a technikai háttér megteremtését.

Hagyományteremtő szándékkal minden év februárjában alapítványi bált rendezünk. Célja nemcsak az alapítvány tőkéjének növelése, hanem a városban élő és a városhoz kötődő irodalom és művészpártoló közönség találkozása.

Ha céljainkkal azonosul és van rá lehetősége, kérjük támogassa alapítványunkat.

PRO BIBLIOTHECA

OTP és Kereskedelmi Bank Rt.Törökszentmiklósi fiókja

11745066 20012728 számlaszámon

Vissza a főlapra