Ki/mikor?

 szerző:
sZabi

megjelent a honlapon:
2003. május 18.

utolsó módosítás:
2004. május 18. 16:24:38

 

Kapcsolódó
anyagok


 

Kapcsolódó
linkek

 

 

Nyári Táborok Pacséron

Helló mindenkinek!

Egy újabb csodás nyár, amit együtt tölthetünk! No, jó, lehet, hogy nem az egész nyarat, de legalább egy-két hetet ismét együtt lehetünk. A haverok és jóbarátok mind itt lesznek. Mi oly jól megértjük egymást, mert szeretjük megfogni a legszebb pillanat lábujját, és ha kell, megcsiklandozzuk egy kicsit, hogy még szebb legyen. A táborok meg kimondottan erre valók. Az önállóság nagy pillanatai, „gyerekkorom legszebb élménye“!

Ha erre vágysz, csak mutasd meg ezt a szórólapot az „ősöknek“, és tégy úgy, ahogy ilyen szitukban kell! A többi már megy magától, mert biztosan összefutunk ezen a nyáron is.

Amire nem számíthatsz: luxusszálloda medencével, szolárium, osztályon felüli étterem, szobalány és lakáj, tengervíz csobogó hullámokkal. Továbbá: mogorva pedellus, unalmas tanárok, osztályozás, igazolatlan hiányzás, házi feladat.

Ehelyett van: rendezett, tiszta táborhely a pacséri Moša Pijade Általános Iskolában, melegvizes zuhany, iskolai ebédlő házias kajával, csodálatos csend és naplemente, igazi barátok. Lesznek oktatók is, Vajdaság legjobbjai, Magyarország elismert szakijai, akik itt nem iskolás módszerekkel tanítanak. A Vigyorik fergeteges szabadidő-programot állítanak össze egy hétig tartó hajcihővel. Készülj fel: ez a tábor nagy durranás lesz!

A szülőknek

• Érkezés a tábor első napján 14 óra után, hazaköltözés az utolsó napon 14 óra után. • Elhelyezés sátorban, amit mindenkinek hoznia kell (szivaccsal vagy matraccal, takaróval...). • Étkezés az iskola ebédlőjében: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora. Telefon, szakképzett személyzet, orvosi ügyelet. A betegkönyvet is hozni kell! • Az oktatástól függően tanfelszerelésre is szükség lesz. A nyelvi és matektáborban a tananyagot fénymásolva kapják a tanulók, amit haza is vihetnek. • Az informatikai foglalkozásokon ketten használnak egy gépet. • Az oktatás kis csoportokban folyik az előképzettségi szintnek megfelelően az iskola tantermeiben. • A tábori élet keretében 10-15 fős csapatokat hozunk létre. A csapatok vezetői egyetemisták vagy középiskolás fiatalok, vizsgázott gyerekanimátorok, akik éjjel-nappal a gyerekekkel vannak. • A részvételi díj 40 euró ellenértéke, amiből 700 dinárt legkésőbb június 20-ig kell befizetni a következő folyószámlára KUD „ADY ENDRE“ 355-1016240-21 a tábor nevének feltüntetésével (pl. 11. MIT - csillagászat, 4. Ifjúsági tábor - csoportvezető). A befizetőlap másolatát feltétlenül el kell küldeni levélben vagy faxon! A részvételi díj fennmaradt részét táborkezdéskor kell befizetni a helyszínen. Ez az összeg tartalmazza az oktatási, képzési program, a napi 3 étkezés és uzsonna valamint valamennyi szabadidő-program költségét. A táborozók pólót és kitűzőt is kapnak, a kézműves foglalkozásokon készült tárgyakat pedig hazavihetik. • AZ ELŐZETES BEJELENTKEZÉS KÖTELEZŐ! Bővebben a www.tabor.inihu.com honlapon.

11. MIT-tábor július 1-8.

• Csillagászat • színészet • fafaragás • természetvédelem • informatika •

A csillagászati tábor immár negyedik éve várja az érdeklődőket. Az előző táborok résztvevői már jól tudják: itt választ kapnak a távoli, megfoghatatlan világmindenséggel kapcsolatos kérdésekre. Új ismeretek és a meglevő tudás elmélyítése gazdag látványvilággal, jó társaságban. Ha van otthon látcsöved, hozd magaddal! Ha nincs, az sem gond, mert szemüveglencséből egészen jót lehet barkácsolni. Ha egyszer majd elhangzik, hogy „Válasszunk magunknak csillagot“, a tábor után már biztosan tudni fogod, hogy Te melyiket választanád.

A természetvédelmi táborban két csoport működik majd: a „kutatók“, akik a kutatás módszereivel ismerkednek, és az „ismerkedők“, akik a természet megismerését kutatják. Az állat- és növényvilág rejtelmei mellett a környezetszennyezési témakört is feldolgozzák. Hozzál magaddal tanfelszerelést, és ha van, mikroszkópot, nagyítót!

A színésztábor különös sziget lesz, amelyre magukban színészkedési hajlamot érző 3-8. osztályosok valamint gyerek színjátszó csoportok jelentkezését várjuk. Boros László és Boros Tápai Kornélia hivatásos színészek irányításával folyik majd a stúdiómunka. Önmagad és környezeted megismerésére, a közönség előtti szereplésre készít fel ez a tábor, amelynek végén másképpen fogod látni a világot.

Az informatikai tábor azokat az 5-8. osztályosokat várja, akik rendelkeznek már számítógépes ismeretekkel, de attól többre vágynak. Főbb témáink: grafika és honlapkészítés. A résztvevők számát a rendelkezésre álló gépek száma erősen korlátozza.

A fafaragó-tábor a népi kézművesség széles körben alkalmazható ágával ismerteti meg a résztvevőket. Elmélyülhetsz a pásztorfaragás és díszítő faragás élményt nyújtó világában. Ha már van faragókészleted, hozd magaddal, ha nincs, majd itt lesz. Hozzál magaddal ceruzát, törlőgumit, vonalzót, körzőt és egy vékonyka füzetet is!

12. MIT-tábor július 10-17.

Tehetséggondozó nyelvi, matematikai és informatikai tábor

Nagy kihívás a tehetséges és a szürke átlagtól többre vágyó diákok részére. Ebben a táborban nem az iskolai tananyagot ismételik át, és nem a következő osztályra, pótfelvételizésre készítenek fel. Ez a tábor a „tudósgyanús“ tehetségek jelentkezését várja. Figyelem! A matek- és az informatikai táborba csakis tanári ajánlólevéllel juthatnak be az általános iskolák 5-8-ik osztályos tanulói. Képzésük is ennek megfelelően kiemelt szinten történik. Tehát csak levélben lehet jelentkezni: A matematikai táborba Palágyi Krisztina, 24342 Pacsér, Magyar u. 15. Az informatikai táborba pedig: Mašić Goran, 24340 St. Moravica, Pacséri út 29. És csak akkor jöhetsz a táborba, ha pozitív visszajelzést kapsz. Jelentkezéskor add meg neved, címed, e-mail címed, telefonod, befejezett osztályt és csatold az ajánlólevelet. Ez az előfeltétele annak, hogy a valóban tehetségesek különös barangolást tegyenek a számok rejtelmes világában. Az informatikai csoportba a számítástechnika terén jártas, már megbízható alapismeretekkel rendelkező tanulók jelentkezését várjuk. A téma itt is a grafika és a honlapkészítés - emelt szinten.

Az idegen nyelvi táborban az idén is angol vagy német nyelvet tanulhatsz. Az előtudásnak megfelelően állítják össze a tananyagot. Az a cél, hogy a tábor végén mindenki tudjon és merjen megszólalni a választott idegen nyelven. Egy hét intenzív nyelvtanulás, ami nem csak a következő iskolaévben érezteti hatását. A tananyagot fénymásolva kapod és haza is viheted. Erre mondják, hogy „Jó a tudás a háznál!“

Mindkét MIT-táborban a zabhegyezők (= a Vigyori csoport moravicai és pacséri gyerekanimátorai) bődületes ökörségekkel és legendás nagy játékokkal várnak benneteket, hogy a szabad idő se zoknimosással teljen. Kérdezd csak meg barátaidat, ők majd elmondják, milyen együtt táborozni a vigyorikkal!

EZ A TÁBOR, A TÖBBITŐL ELTÉRŐEN, REGGEL KEZDŐDIK. ÉRKEZÉS 12 ÓRÁIG. EBÉDDEL VÁRUNK ÉS REGGELIVEL BÚCSÚZUNK.

5. Ügyesség- és készségfejlesztő Vigyori játéktábor július 19-26.

Ez lesz az ötödik Ügyesség- és készségfejlesztő Vigyori játéktábor. Ez sem múlhat el Nélküled! Ha befejezted legalább a 1. osztályt, és még nem vagy középiskolás, jelentkezz, mert itt reggeltől estig, táborkezdéstől táborzárásig tart a játék! Lesz itt sok minden, ami Neked való. Akkor is, ha már felsős vagy, mert ez a tábor nem ovis találkozó.

Ez egy ügyesség- és készségfejlesztő játéktábor, amelyben vizsgázott gyerekanimátorok (a Vigyori csoport és a magyarországi Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesületének tagjai) foglalkoznak a gyerekekkel. A résztvevők tudatosan és célszerűen összeállított játékok során fejlesztik kreativitásukat, problémaelemző és -megoldó készségüket, leleményességüket, együttműködési készségüket. Ezenkívül csoportos feladatok megoldásával rájönnek a logikus gondolkodás lényegére, a tolerancia szükségességére, rádöbbennek arra, hogy a másságot megérteni is, tisztelni is érdemes. Mindez úgy becsomagolva, hogy élményt jelentsen.

A fentieket a szülőknek írtuk, hogy megnyugodjanak, jó helyre kerülsz. A te számodra viszont az a legfontosabb, hogy itt végképp belefeledkezhetsz a buliba! Ez a hét egy elvarázsolt világról szól, az önfeledt játékról, amelyben végre önmagad adhatod. Hívd osztálytársaidat is, hogy lássák, Te ilyen jó helyeket ismersz!

4. Ifjúsági tábor július 28. - augusztus 4.

• Hogyan add el önmagad? • Informatika • Csoportvezetői és rendezvényszervezői képzés •

Ez a tábor valóban ifjúsági tábor, mindenben a 17 évtől idősebbek igényeihez, elvárásaihoz igazodik. Hangulatát azonban mégsem üti agyon a komolykodás, a fontoskodás, és nem is teszi gyerekessé sem az előadások színvonala, sem pedig a szabadidős program. Ha voltál már az előző ifi-táborban, tudod, miről van szó, ha most jössz első alkalommal, akkor pedig meglátod: nem fogsz csalódni. Ez valóban neked való hely, komoly tartalommal, jó társasággal; szórakozást, kikapcsolódást nyújtó bulikkal; színvonalas ellátással.

A következő képzésekre jelentkezhetsz:

Hogyan add el önmagad? - önismereti és egyéniségfejlesztő tábor - Abban segít, hogy az iskola befejezése után és általában a nagybetűs Életben sikeresen pályázz. Segít abban, hogy érvényesítsd akaratodat, hogy másokkal elhitesd, amit te akarsz, az nekik is jó. Érvényesülés, karrierépítés, kommunikációs gyakorlatok, pszichológiai fogások, árulkodó testbeszéd, és ami még belefér.

Csoportvezetői és rendezvényszervezői képzés mindazoknak, akik társadalmi szervezetekben, egyesületekben, munkahelyükön szervezéssel, kisebb-nagyobb csoportok irányításával, erőforrások felkutatásával, pályázatírással foglalkoznak vagy foglalkozni szeretnének.

Informatika - Ha már itt ez a gép, és éppen ráérsz, kedved is van hozzá, miért ne használnád valamire? De tudod-e, hogy mit szeretnél és hogyan? Ez a gép tudja-e, hogy te mit akarsz, és megérti-e, amit mondasz neki? Nos, ebben segíthet neked ez a tábor: gyakorlati ismereteket kínálunk az animáció, a video, a multimédiás CD készítése területéről. Az alaptudás azonban itt is előfeltétel.

Színészet - Egyének és csoportok jelentkezését várjuk, azokét, akik szeretnék (jobban) megismerni a színészet varázslatos világát - azon keresztül pedig önmagukat is.

Ha még nem vagy 17 éves, sajnos csak akkor jöhetsz, ha voltál a tavalyi ifjúsági táborunkban. Egyébbként olvasd el a következő oldalt!

Kamasztábor augusztus 6-13.

• Programszervezői alapképzés • Színészet • Informatika • Ügyesség- és készségfejlesző tábor •

Egyedi tábor különleges egyéniségeknek! Olvasd végig az egész szórólapot, térj vissza ide, és megtalálod, hogy miért neked való ez a tábor.

Ha körülbelül 13-17 éves vagy. Ha már nem vagy dedós, de még nem engednek a nagyok közé. Ha szeretnél a céltalan, üres nyár helyett valami jóban részt venni, aminek értelme is van. Ha úgy gondolod, hogy szívesen kipróbálnád magad a megszokottól eltérő helyzetekben és feladatokban. Ha szeretnél korosztályoddal egy igazi hajtást. Ha arra vágysz, hogy még az idén összejöjjön valami csodás dolog. Ha érdekelnek a felsorolt témák. - Nos, akkor itt a helyed!

Programszervezői alapképzés - Hamarosan olyan szituba kerülhetsz, amikor végre tehetsz is valamit azért, hogy te és mások jól érezzétek magatokat. Igen ám, de hogyan kell hozzáfogni, és mire kell odafigyelni? Mitől lesz egy rendezvény jó vagy rossz? Egyáltalán, mi a „franckarika“ működteti azt, ami másoknál olyan simán és egyszerűen összeáll? Ne tépelődj, a válaszokat itt megkapod. Csak fel a fejjel, elő a reménnyel, mert biztosan jó lesz!

Színészet - Egyének és műkedvelő társulatok jelentkezését várjuk (már összeszokott csoportoknál kivételt teszünk a korosztály tekintetében). Ebben az altáborban megmutathatod, hogy ki mersz állni mások elé, hogy van benned tehetség és képesség, még akkor is, ha mások ezt eddig nem vették észre.

Informatika - Egész nyáron informatika! Ebben a váltásban is az animáció, a videó, a multimédiás CD készítése lesz a téma, tehát nem kezdőknek szól. Próbáld ki, ismerd meg ezt a csodás világot!

Ügyesség- és készségfejlesztő tábor - A játéktábor folytatása is lehet, ha beleférsz a 13-17 éves korhatárba. De ez azért mégis más lesz! Olyasmit tanulhatsz meg, ami segít eligazodni az élet dolgaiban, hogy barátaid, barátnőid könnyebben megértsenek, hogy a kapcsolatteremtés ne legyen gond. Meg fogod látni, a tábor végén egészen más ember leszel. Azt mondják majd rólad, hogy rád érdemes odafigyelni.

Ez a tábor azoknak szól, akik a hasznos időtöltést, az értékes kapcsolatokat, az egymásra figyelést fontosnak tartják, akik nem a lófrálást és a céltalan életet választják. Tehát Neked is!

Elérhetőségeink

* Levélcím: Ady Endre Művelődési Egyesület, 24340 Stara Moravica, Ifjúsági u. 2.
* E-mail: adye@freemail.hu
* Honlap:
http://www.tabor.inihu.com
* Tel./fax: 024-741-285 (csak az első tábor kezdetéig!)

Az idei táborokat is a drog elleni küzdelem jegyében tartjuk a tiszta életért!