VISSZA FŐOLDAL FEL KÖVETKEZŐ

BESZÁMOLÓ 2004.

FŐOLDAL

A Fővárosi Bíróság a 11.pk.61667/95/2 határozatában a Társadalmi Szervezetek 6834 számon nyilvántartásba vett.


Imrei Polgárőr Csoport
A Budapesti Polgárőr szervezetek Szövetségének
társult tagja

BESZÁMOLÓ
[2004.]


Az Imrei Polgárőr Csoport létszáma 2004. 1-10. hónapban 20-26 fő között volt. A szolgálatokat Pestszentimrén és az Alacskai lakótelepen teljesítjük, minden napos rendszerességgel a késő esti óráktól hajnalig. A szolgálatokat 12 tag saját tulajdonú gépkocsijával látjuk el, valamint október elejétől a Közalapítvány által biztosított Opel Astra személygépkocsival.
Tagjaink átlagosan havonta két-három-négy szolgálatot teljesítenek. A legtöbbet teljesítők 42-50-63 napon vállaltak éjszakai járőrszolgálatot.
Folyamatosan várjuk a fedhetetlen előéletű Pestszentimrei lakosok jelentkezését csoportunkba.
A Pestszentimréért Egyesület meghívására lakossági fórumon vettünk részt.
Pestszentimrei napok keretében hagyományosan a Pestszentimrei Közösségi Házban lakossági tájékoztatót tartottunk november 9.-én.

Alacskai lakótelepi rendezvényeket biztosítottunk.
Halottak napján két nap a temetőt biztosítottuk. Autómentes napon a rendezvénybiztosításban részt vettünk.
Európa Parlamenti, népszavazási választásokat megelőzően, illetve az alatt folyamatos járőrszolgálatot biztosítottunk.
A Pestszentimrei népszavazás és Önkormányzati Képviselő választást megelőzően, illetve az alatt folyamatos járőrszolgálatot biztosítottunk.


Szeptemberfeszten két nap rendezvényt biztosítottunk.

Üzenetrögzítős telefonunkon folyamatosan fogadjuk a lakossági észrevételeket, javaslatokat és információkat. Kapcsolatot és tájékoztatást nyújtunk az Internet segítségével a www.ipcs.hu címen.Közbiztonsági szempontból kritikus pontok Pestszentimrén

Jelentős az éjszakai forgalom az éjjel-nappal működő közértben és a gumijavító műhelyben, ahol a javításra váró gépkocsik zavarják a jármű és gyalogos forgalmat is, valamint az élelmiszerüzlet előtt közterületen nagyon gyakran jelentős csoportosulások vannak éjszaka.
Gyál várossal határos területek. Sok esetben bűnelkövetési célból gyalogosan és gépkocsival jönnek át személyek, feltehetően több betörés elkövetője az agglomeráció lakója.
Nagybani zöldségpiac és környéke. Tavaszi és nyári időszakban az elmúlt évekhez hasonlóan elviselhetetlenül nagy a forgalom a Nagykőrösi úton. Teherautók a piac nyitása előtt az útpályán szabálytalanul parkolva állnak sorba a behajtáshoz, akadályozva ezzel a folyamatos haladást.
- Pestszentimrei vasútállomás és környéke helyzete rendeződni látszik.
- Mozi és környéke, különösen az éjszaka nyitva tartó üzletek miatt.

2004 -ben 315 napon 3750 óra szolgálatot teljesítettünk, szolgálatok során saját gépkocsikkal több mint 31.500 km tettünk meg.


Főbb statisztika:


- kirakat betörés alkalmával 1 fő betöréses lopás elkövetőjét fogtuk el.

- földön fekvő személyhez egy alkalommal hívtunk mentőt.

- közlekedési balesetnél 3 alkalommal biztosítottuk a helyszint.

- bűncselekmény helyszínét 2 alkalommal biztosítottuk.

- két alkalommal garázdaság elkövetése során értünk tetten.

- két alkalommal bűncselekmény helyszínbiztosítás.

- öngyilkosságot elkövető személy felkutatás.


Nem számszerűsíthető azon alkalmak száma, amikor a szolgálatot teljesítők tapasztalták, hogy jelenlétük elkövetőket tartott vissza a bűncselekménytől.


Patika téri és az Alacska játszótér zárását és éjszakai ellenőrzését minden este végezzük. Sajnos a játszótereken gyakoriak a rongálások, a játékszerek összefirkálása.

Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért

2001. március 13.-tól 80.000.-Ft. értékű üzemanyag utalványt biztosít a Közalapítvány havonta. Az üzemanyag utalványok a mindennapos éjszaki járőrszolgálat üzemanyagköltségét fedezik a jelenlegi üzemanyag árak mellett.
Három rádiótelefon üzemeltetési költségét is a Közalapítvány biztosítja.
2002-ben új URH rádiókészülékeket kaptunk a Közalapítványtól.
2003-ban új rádiótelefon készüléket biztosított részünkre.
2004-ben Opel Astra személygépkocsit kaptunk tartós használatra.BRFK. XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság

2004-ban épp úgy mint a megalakulásunktól eltelt hét évben a BRFK. XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság vezetőivel és munkatársaival napi munkakapcsolatot tartottunk, melynek során együttműködtünk Pestszentimre közbiztonságának javításában. Rendőrséggel közös akciókban vettünk részt.


Pestszentlőrinc- Pestszentimre Önkormányzata

Az önkormányzat vezetése és a képviselők munkánkat elismerik és támogatják.
A Pestszentimrei Közbiztonsági Centrumot megnyitása óta használatba vettük. Jól felszerelt telefonnal fax készülékkel üzenetrögzítővel és számítógéppel ellátott irodánkban tartjuk megbeszéléseinket, rendezvényeinket, szervezzük a szolgálatokat és a szükséges adminisztrációs munkát. Az iroda működtetésének teljes költségét az önkormányzat biztosítja. A közterület-felügyelettel létrejött megállapodás alapján észrevételeinket rendszeresen megküldjük.

Budapesti Polgárőr Szervezetek Szövetsége

A szövetség társult tagja vagyunk, a napi munkánkban, rádiókapcsolat formájában kapunk segítséget. Tájékoztatást, információcserét biztosítanak számunkra.Budapest 2005. január 10.


Virág Zoltán sk.
elnök

E-mail: ipcs@ipcs.hu  
Copyright © 1996-2009. Imrei Polgárőr Csoport
Útolsó módosítás: 2010. november 09.