Rendezvények
    A Nemzetiségi Táncházbarát Egyesület rendezvényeit sokáig elsősorban Budapesten a IX. kerületi Ferencvárosi Művelődési Központban tartotta. Itt működött az általa szervezett Nemzetiségi Táncház minden szerdán a FALKAFOLK együttes közreműködésével, de itt rendezett az Egyesület már jó néhány alkalommal görög szokásokat, ünnepeket felelevenítő nagyszabású hétvégi rendezvényeket is. 
            Ilyen volt az 1996. dec. 7-i Mikra Dionüszia, az 1997. május 10-i Megala Dionüszia, és az 1997. dec. 20-i Krisztujena. A sorozat eddigi utolsó darabja 1998. december 5-én volt, szintén Mikra Dionüszia néven. Ezekkel a rendezvényekkel a kerületi népes görög kolóniának teremtettek alkalmakat identitásuk megtalálására, ill. megőrzésére. 

           Képzőművészeti kiállítás, ismeretterjesztő előadás, a témához illő színpadi műsor, görög ételek, görögországi tájak és népi építészet videón, kerámia és csemegevásár valamint hajnalig tartó bál a program egy ilyen rendezvényen. A Ferencvárosban jelentős számú görög kisebbség él, és nagy igény van a hasonló rendezvényekre, mely megtartó erő, a tánc, a szórakozás, a közös együttlét mellett az összetartozást, az identitástudatot erősítő esemény. 

           Az antik Dionüszosz-ünnepkört azért választották több alkalommal a görög kisebbég kulturális estjének keretéül, mert az ókorban az athéni illetve a környék falvainak népünnepélye nem csupán a féktelen szórakozás alkalmai voltak, hanem az antik görög dráma kialakulása is innen ered, tehát ez a népünnepély a görög kultúra egyik bölcsője volt. Épp ezért ezeket az alkalmakat egy kisebb kulturális seregszemlének is szánják, ahol a hazai görögség bebizonyíthatja, hogy milyen gazdag értékekkel rendelkeznek. 
           Eredeti célkitűzésüknek megfelelően a rendezvények törekednek arra, hogy felkeltsék az érdeklődést mások számára is a nemzetiségek hagyományainak megismerésére, így elérhetjük, hogy a többségi társadalom fogékonyabb legyen a kisebbségi kultúrák befogadására, ami az egész társadalom javára válik. 

            Jelenleg a Fővárosi Művelődési Házban (XI., Fehérvári út 47.) szerveznek Balkán Táncházat, ahol a  Cerbul de Aur román tánccsoport a házigazda, zenél a FALKAFOLK együttes. Időpontok: szept. 15. és 29., okt. 13. és 27., nov.10. és 24., dec. 8. és 22.

         Természetesen felkérésre máshol is szívesen rendeznek hasonló rendezvényeket. Az Egyesület vállalja külön-külön görög, bolgár, délszláv táncházak szervezését, vagy együtt nemzetiségi, balkán táncházakat, folkfesztiválok megszervezését és lebonyolítását. Szakmai segítséget ad hasonló területen dolgozó zenekaroknak, társadalmi szervezeteknek ilyenek lebonyolításához.