MAGAKCIÓ 2001. D. K. E.

Tisztelt Gyűjtőtárs!

A Debreceni Kaktuszgyűjtők Közhasznú Egyesülete már harmadik alkalommal adja közre országos szinten magalistáját. Az eladásra felkínált kaktusz és egyéb magvakat gyűjtőtársaink adományaiból állítottuk össze, és az ebből származó bevételt a DEBRECENI POZSGÁS-TÁR c. folyóirat nyomdai költségeire fordítjuk.

A jegyzék összeállítása során az egyesület vezetősége úgy döntött, hogy a maglistában található neveket megtartja a régi formájában, a Haage-féle lexikon és ROD & KEN PRESTON-MAFHAM: Kaktuszok képes lexikona c. műve alapján, de zárójelben az új elnevezést is feltünteti. Természetesen mindenki a saját maga belátása szerint dönthet, hogy megtartja-e a régi elnevezéseket, vagy beilleszti-e az új IOS rendszerbe.

A magvak porciózva kerülnek értékesítésre. Egy-egy adag mag egységesen 50 Ft - ba kerül. Azon egyesületi tagjaink akik a 2001. év tagdíját befizették 10 Ft-os kedvezményben részesülnek. A postai küldés esetén a csomagolási és postaköltséget felszámítjuk.

Itt is szeretnénk közölni, hogy azon magok nevét is szerepeltettük a listában melyből 2-4 adag van. Ezért ezekből csak 1-1 adagot tudunk adni és minden megrendelőnk szíves megértését kérjük, ha egy faj magja hamar elfogy, és nem tudunk mindenkit maradéktalanul kiszolgálni.

Egyesületünk magfelelősi területén is változás történt, mivel korábbi magfelelősünk az egyesületből kilépett és e teendőket Szani Károly gyűjtőtársunk vállalta. Itt is a továbblépés kényszere hatott ránk bízva abban, hogy ez egyben előrelépést is jelent.

A fizetés a postán küldött magok esetében mellékelt belföldi posta utalványon történik.

Új magfelelősünk. Szani Károly 4032 Debrecen Lehel u. 10 sz. ' (52) 439-479

A rendelések az egyesületünk címére kérjük elküldeni: Debreceni kaktuszgyűjtők Közhasznú Egyesülete 4032 Debrecen Poroszlay út 38. II./5 sz.

Rendelés esetén elegendő kódszámot és a mennyiséget megadni. A magvak tisztított állapotban, de nem csávázottan kerülnek küldésre.

A megrendelt magok postázása a megrendelés beérkezésének sorrendjében történik.

Itt is szeretnénk köszönetet mondani mind azon gyűjtőtársainknak akik mag-adományaikkal segítették egyesületünket egyben kérve mindazokat akik nevét a listánkon - megfelelő adat hiányában - nem tudtuk felsorolni ne vegyék rossz néven de saját hibánkon kívül történt.

Adományozóink :

Magjegyzéket összeállította : Szani Károly. Lektorálta : Papp László.

Kérjük ezen listát ismerős gyűjtőtársaiknak is megmutatni szíveskedjenek!