http://www.korodiluca.eu


Korodi Luca: A Föld Bőre/The skin of Earth/ project 2


Korodi Luca: A Föld Bőre/The skin of Earth/ project 2A Buckminster Fuller által megszerkesztett Dymaxion map, provizórikus megfeszítése.
Az összes létező kiemelkedés és domborzati felület hozzáadásával, kiegészül a végleges térképforma, amelyet Dymaxion Map néven ismerünk.

A Föld, egy űrhajó.
Az adott szimbólum önálló életre kel.

A 2014-es előzmény :  http://www.korodiluca.eu/2014.html


  Egy kb.2M-es rugalmas anyagból kivágott Dymaxion forma lesz megfeszítve a térben, úgy, hogy ezt egyben vetítővászonnak használom. A bőrhártya szerű absztrakt formájú felület, lebegő hatást kelt a térben.  Folyamatosan ismétlődik rajta a The Skin c. videomunka. Ennek egy része rávetül a szemközti falra majd és így két vetített kép lesz a térben.
Az installáció része még egy 3Mx3,5M indigókék selyem, amire világoszöld krétával van fölrajzolva egy Dymaxionból kiindult absztrakció. Egy továbbgondolás, ahol az egyenesekből ívek formálódtak és ezek a kifeszítést imitálják, képezik le. Néhol 3 színnel színfoltok jelennek meg a felületen. Az ívek szabadkézzel vannak meghúzva, ezzel is az emberit, a humán léptéket erősítve a megjelenésben. Pár festékfolt szerű képződmény, felhőgalaxisként foszlányokban jelenik meg rajta még.
 Sötétítőfüggönyként is funkcionál,  felakasztva, az ablak elé.