VISSZA A LISTÁHOZ
Rutkai Bori korábban a Ligetben
http://www.speckojedno.hu/
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rutkai_Bori 
videóelőzetes
a zugloilapok.hu tudósítása
Rutkai Bori képek a Liget Archívumból


A ZUGLÓ NAPOK KERETÉBEN A LIGET GALÉRIA BEMUTATJA:
Rutkai Bori: És mégis lapos a Föld! (ellenben a Bazsarózsák űrrel-bélelt zsebébe dugdossa a Betonbúsak és a Zöldlomb suttogók zsolozsmájának balzsamát / azaz Antigravitációs igények beteljesítésére tett újabb és újabb kísérletek...) avagy Rutkai Bori festménymeséi és dalversei
megnyitotta Rutkai Bori (közös éneklés a Hordozható tábortûz c. kép körül), 2012. szeptember 27-én, 18 órától
a kiállítás megtekinthetõ október 26-ig

Rutkai Bori 2001-ben végzett a Magyar Iparművészeti Egyetem Vizuális Kommunikáció szakán, noha sokan talán inkább, mint az egykori Speciál Gizda, vagy a jelenlegi Specko Jedno nevű zenekarok énekesnőjét, dalszerzőjét ismerik, netán, mint a régi pesti slágereket újrafeldolgozó Budapest Bár előadás-, és albumsorozat egyik előadóját.

A Liget Galéria korábban 2004-ben, 2005-ben, s legutóbb 2008-ban mutatta be műveit. Az a vizuális világ, amit Rutkai Bori az elmúlt évtizedben létrehozott, gyakran kapcsolódik dalaihoz, az általa írt szövegekhez, hisz festményei, rajzai, az általa alkotott tárgyak, melyek figurális motívumokból építkeznek, maguk is gyakran hordoznak feliratokat. Témáit a hétköznapokból meríti, megközelítései azonban mindig meseszerűek, telis-tele fantasztikumokkal, hétköznapi csodákkal, sok-sok humorral, iróniával, öniróniával.
Ezúttal a Zuglói Napok programsorozata keretében rendezzük meg kiállítását, mert - talán kevesen tudják - Rutkai Bori zuglói művész, aki a Teleki Blanka Gimnáziumba járt, s eddigi élete legnagyobb részében zuglói lakos volt, és ma is egressy úti műtermében dolgozik. Ez a bemutató Liget Galéria új kiállítássorozatának első darabja, ahol a Zuglói Napok keretében minden évben egy-egy jelentős zuglói alkotót szeretnénk bemutatni.