VISSZA A LISTÁHOZ
RETEXTIL A NETEN
http://lmv.hu/node/5995
 
 
 
Thiesz Angéla és Kerekes Gábor képzőművész 2003 szeptembere óta dolgozik együtt, főleg helyspecifikus installációkat készítenek. A galériákba épített tereik („Relaxing Flow / Pihentető Áramlás”, Pécsi Galéria., „Gyerek tér / Ambient Children, Meander Galéria) beépülnek a helyi közösséggel folytatott kommunikációba.
A létrejövő installációk a „közös”-ből építkeznek. Munkájuk a játékosságon alapul

Thiesz Angéla: Az általam kifejlesztett retextil technológiával dolgozom. A textilt mint nyelvet és szövet-testet értelmezem. A textil, mint organikus testfelépítés számomra a természet leképezése. Ez a rendtartás adja munkám keretét.

Kerekes Gábor: munkáimban a galériák terével és a városon belüli helyzetükkel foglalkozom. A galériák terét új, illetve más szemléletű közösségi térként értelmezem, ahol új, befogadói és társas viszonyok kialakulására van lehetőség. Megpróbálok szakítani a galériákban és kiállítóterekben megszokott formákkal.

A Liget Galériában készülő „7” című installációjukat egy héten keresztül építik.
Gumiabroncsokat gyűjtenek össze és minden nap egy oszlopot emelnek a galéria terébe, betöltve azt teljesen. Éjszaka a galériát belső megvilágítással kirakattá alakítják, új nézőpontba helyezik.
A megnyitón fellép az ION zenekar:
Temesvári Balázs zeneszerző, gitáros és
Tabbouch Linda basszusgitáros