Végső búcsú

Az év elejei sztrájktárgyalások ideje alatt hunyt el Sipos István, a MÁV Rt. vezérigazgatója. A szomorú esemény után két hónappal szeretnénk róla, mint a környezetvédelem aktív támogatójáról is megemlékezni.

Sipos István sokat tett a vasút fejlődéséért. Vérbeli vasutasként kihasználta az erre kínálkozó lehetőségeket, szívén viselte a vasút ügyét. Kisvárdán született és Záhonyban kezdte vasutas pályafutását. Egész életében a vasútnál dolgozott, végigjárta a ranglétrát. Vezérigazgatóként az elővárosi vasutak fejlesztése kiemelt feladataként jutott. Azonban nem csak vasúti beruházásokkal, hanem más lehetőségeken keresztül is vállalta a környezet védelmének ügyét. Felmérve a kölcsönös érdekeket, anyagilag támogatta a környezet védelméért munkálkodó, így a vasúti fejlesztéseket szorgalmazó Magyar Közlekedési Klubot. 1998-ban együtt újítottuk meg a MÁV Rt. és az MKK együttműködési szerződését. Akkor még nem gondolhattuk, hogy Sipos Istvánnak nem lesz többet erre alkalma.

Fájó szívvel búcsúztattuk január elején a dunakeszi temetőben.
Reméljük azonban, hogy a MÁV Rt. és a Magyar Közlekedési Klub között kialakított jó kapcsolat, a vasútügy és a környezetvédelem összefonódásának hagyománya tovább folytatódik.

J.F.