Lélegzet

                      1998. június

Könyvajánló kerékpárosoknak

Nyáron kedvelt úticél a Balaton. Ehhez olyan útvonalat ajánl a könyv, amelyen a kerékpáros túrázók kellõ biztonságban, szép tájakon át járhatják körbe a tavat, és barangolhatják be a Bakony lankásabb-meredekebb lejtõit, ormait.

A könyv második kiadása jelentõsen kibõvítve, részletesebb leírással 12 túraútvonalat ismertet, amelyek kisebb forgalmú utakon, néha kerékpárúton vagy kerékpárral is járható erdõgazdasági utakon, turistautakon vezetnek.

A part közeli kerékpárút-hálózat még elég hiányos, különösen az északi parton, ezért az a kerékpáros, aki ezt az útvonalat választja, többször kényszerül olyan forgalmas útvonalakat használni, amelyek mellett pillanatnyilag még nincs biztonságos kerékpárút, de kerékpársáv vagy burkolt padka sem. A könyv második kiadásában figyelembe vették, hogy a tervek szerint hamarosan kiépítik ezeket, és a négy part menti útvonalat eszerint állították össze. Törzsvonalként azonban inkább a parttól távolabb vezetõ, de kevéssé forgalmas útszakaszokat ajánlják.

A túrán a könyv hasznos segítség a múzeumok, szálláshelyek, kerékpárjavítók, -üzletek és -kölcsönzõk címeivel, telefonszámaival. Az útba esõ helységek történelmi és turisztikai érdekességeit is ismerteti.

A könyv beszerezhetõ
a könyvesboltokban, kerékpárszervizekben vagy közvetlenül
a FRIGORIA Kiadónál:
1536 Budapest, Pf. 219.