Vissza a tartalomjegyzékhez

Vissza a kezdőlapra

A Lánc Szövetség hírlevele

2000. szeptember 17.

A Lánc Szövetség irodája október elsejétől minden munkanapon 10-2-ig tart nyitva. A hét egyetlen napján csütörtökön pedig délután 5 óráig.

X

A minden hónap első keddjén délután kettőkor kezdődő vezetőségi üléseink továbbra is nyitottak, így bármely tagszervezet képviselőit szeretettel és tisztelettel várjuk.

X

Tanácsadásaink egyéni foglalkozást igényelnek, így a várakozás, az időveszteség elkerülése és a mindenkinek kijáró figyelem biztosítása érdekében kérjük, lehetőleg hívják fel irodát és kérjenek a megfelelő találkozóra időpontot. Mindegyik tanácsadásunk a Lánc Szövetség irodájában zajlik.

X

A munkavállalási, munkakereső tanácsadást csütörtökön délutánonként egészségkárosodással élők és családtagjaik számára szervezzük.

X

A betegjogi tanácsadást Jakab Tibor tartja, szintén csütörtökön délután, várhatóan 12-2-ig. ( előzetes megbeszélés az irodában.) Jakab Tibor ezentúl mobil telefonján elérhető. Száma: 06 309 609 255.

X

Kívánságra, az irodában való bejelentkezés alapján, megszervezzük a gyógyszerügyi tanácsadást, amely egyrészt az egyéni gyógyszerekkel kapcsolatos kérdésekre, másrészt az érdeklődő szervezeteknek kíván segítséget nyújtani.

X

Amennyiben igény van rá, úgy megszervezzük egyéni pszichoterápiás tanácsadását, esetleg terápiáját.

X

Tanfolyam indul az önsegítő csoportok szervezői, kulcsemberei számára, a csoporton belüli problémákról.

 

Egészségkárosodott emberek szervezetei, klubjai, csoportjai számára előadásokat, konzultációt szervezünk a következőkről:

 

A betegek jogai

Hogyan kereshet munkát/állást?

A betegségekhez kapcsolódó pszichiátriai problémák

X

Október 6-án, pénteken délután 3 órakor Jakab Tibor előadást tart a betegek jogairól és jogvédelmük lehetőségeiről.

X

Kérjük, hogy azon szervezetek képviselői, akik dr. Kőrössy Péterrel, az OEP főosztályvezetőjével saját gyógyszer és/vagy segédeszköz ügyeikben külön konzultációt kívánnak, ezt jelezzék a Lánc Szövetség felé, mert ezeket, az előzetes megállapodásnak megfelelően egy bizonyos napra egymás után megszervezzük.

X

Kérjük, hogy akik angol tanfolyamra jelentkeznek, azok október 10-ig jelezzék ezt a Lánc Sz. irodájában.

X

A Lánc irodájában lévő másológép bármely egészségkárosodott embereket segítő szervezet számára lehetővé teszi, hogy néhány perc alatt elkészüljön hírlevele. Kérjük, előzőleg egyeztessetek az iroda munkatársaival.

X

Előkészítés alatt álló és még az ősz folyamán megtartandó találkozók:

- Dr. Kis Józseffel, az OOSZI igazgatójával április óta keressük a megfelelő időpontot.

 

Hírek

A költségvetési támogatás

Az Egészségügyi Minisztérium költségvetési javaslatában ott szerepel a krónikus betegek országos érdekvédő szervezeteinek költségvetési támogatása. A Pénzügyminisztériuméban nincs egyetlen új tétel, ez is hiányzik. A Parlamentben a képviselők, a bizottságok véleménye dönti el jövőnket. Várhatóan október vége előtt nem kezdődik el a költségvetés tárgyalása és decemberben ér véget. Akkor, az utolsó napon dől el a mi ügyünk is. Azt kérjük, aki csak teheti, keresse meg saját képviselőjét és kérje támogatását. ( Kérelmünket mellékeljük)

X

A nyár folyamán néhány napig vendégünk volt egy svéd szervezet két vezetője. E szervezet munkatársai évtizedek óta fogadják, válaszolják, gyűjtik és elemzik a betegek elsősorban a gyógyszerekhez kapcsolódó panaszait. Most európai hálózat szervezésébe fogtak, az Únió támogatásával. Egyszerű kérdőívüket már lefordítottuk. Kérjük, akik e programot meg kívánják ismerni, azok értesítsék a Lánc Szövetséget és a jelentkezők létszámától függően szervezzük meg a találkozó helszínét. Témája: gyógyszerpanaszok programjának eddigi pályafutása, az európai szintű tervek és a kérdőív a magyar viszonyokra való alkalmazása.

X

Fölmerült egy segédeszköz kölcsönző program közös terve. A részletekről néhány hónapon belül írunk.

X

Folytatódik a gyógyszerek hatásmechanizmusáról szóló tanfolyam. Minden hónap utolsó csütörtökjén délután kettőkor a Magyar Gyógyszerész Kamara székházában ( Bp. VI. Dózsa György út 82) dr. Matejka Zsuzsanna tartja.

Konferenciák

A Magyar Orvosi Kamara Etikai Kollégiuma, más segédszervezőkkel együtt, novemberben konferenciát az orvosszakma etikai problémáiról.

Kiadványok

 

 

Pályázatok

Fővárosi Egészségügyi és Sport Bizottság pályázata ( határidő szept.25.)

A Soros Alapítvány East-East pályázata (folyamatos, Kelet- és közép Európai országok közti együttműködések, konferenciák)

Tisztelettel

Csató Zsuzsa

A Lánc Szövetség főtitkára

 

Vissza a tartalomjegyzékre

Vissza a kezdőlapra