UTAZÁS A NAPRENDSZERBEN 2
ISMERETTERJESZTŐ CD-ROM

A kiadvány a Magyar Csillagászati Egyesület és Budapesti Planetárium ajánlásával jelent meg. Szakmailag ellenőrizte Gesztesi Albert a Budapesti Planetárium igazgató-helyettese.

FŐMENÜ

NAP, BOLYGÓK, HOLDAK

TUDTA-E, HOGY...

FŐMENÜ NAP, BOLYGÓK, HOLDAK TUDTA-E, HOGY...

ŰRSZEKEREK MENÜ

ÉRDEKESSÉGEK INNEN-ONNAN

FELFEDEZŐK ÉLETE

ŰRSZEKEREK MENÜ ÉRDEKESSÉGEK INNEN-ONNAN FELFEDEZŐK ÉLETE

JELENSÉGNAPTÁR

LEXIKON

NAPRNEDSZER SZIMULÁTOR

JELENSÉGNAPTÁR LEXIKON NAPRENDSZER SZIMULÁTOR

Ön az Utazás a Naprendszerben című nagy sikerű CD-ROM második, alaposan átdolgozott és kibővített kiadásáról olvashat egy rövid tájékoztatót.

A lebilincselő program páratlanul igényes grafikus felület közvetítésével kinál nem mindennapi utazást a földi légkörtől távolabbi otthonunk, a Naprendszer határáig. Az út során narrátor kisérőink kalauzolásával megismerhetjük a Napot, a bolygókat, az üstökösöket és a többi távolinak és titokzatosnak tűnő égitestet. Olyan lélegzetelállító felvételeket csodálhatunk meg, melyek elkészíthetőségében a kutatók még nehány évvel ezelőtt is csak reménykedtek. Olvashatunk a múlt, a jelen, és a jövő űrszondáiról, például az 1997-ben felbocsátott Pathfinder rendkívül sikeres Mars-kutatásáról. A nagyszerű csillagászok és felfedezők életrajzait olvasva képet alkothatuk a magyar és az egyetemes csillagászat történetéről, áttekinthetjük a lgefontosabb égi eseményeket 2049-ig, nyomába eredhetünk a Betlehemi csillag történetének és választ kapunk sok izgalmas kérdésre, például: mi okozza az évszakok változását a Földön, milyen jövő vár a Naprendszerre, mit tudnak a kutatók a marsbéli életről.

A program egyedülálló szenzációja az az animációs modell, mely élethűen mutatja be a Naprendszer égitestjeinek mozgását; tetszőleges szögből és helyzetből gyönyörködhetünk például a Szaturnusz aprócska holdjaink táncában az égitest fenséges gyűrűrendszere kürül

Természetesen működnek a megszokott szolgáltatások: kislexikon, galéria, nyomtatás és a csillagászattal foglalkozó legfontosabb web-oldalak közvetlen elérése.

A CD-ROM kísérőzenét, hangalámondást, közel ezer jó minőségű képet és számos animációt tartalmaz.

Minimális konfiguráció:
Pentium 100 processzor, 16 MB RAM,
65.000 (high color) színbeállítás,
4xCD-ROM meghajtó, 16 bites hangkártya, egér,
Windows 95 vagy 98 operációs rendszer

Ajánlott konfiguráció:
Pentium 233 MMX processzor, 32 MB RAM
65.000 (high color) színbeállítás,
24xCD-ROM meghajtó, 16 bites hangkártya, egér,
Windows 95 vagy 98 operációs rendszer

A kiadvány ára: 4990 Ft

Megrendelés, illetve további információk:

Szarka Levente E-mail: slv@mcse.hu