K
apcsolódási lehetőség 
 a Támogatói Tárgyalócsoporthoz
 
 

A civil szervezetek maguk alkotta együttműködési megállapodásban rögzített szabályok szerint hozhatják létre tárgyalócsoportjaikat. A támogatói tárgyalócsoport tagjait évente választják az országos támogatói szervezetek - már legalábbis azok, melyek részt kívánnak venni a választásban. Mind a tárgyalócsoporti tagok, mind az azokat választók esetében pályázatot - önkéntes vállalkozást - ír elő az együttműködési megállapodás. Az 1998. februárjában esedékes választásra az év végén jelenik meg a felhívás a pályázati lapokban (Pályázatfigyelő, Sansz...). 1997. márciusában több mint negyven szervezet választotta meg a tizennyolc pályázó közül a tizenkét tárgyalócsoporti tagot.
Érdekessége a választási szabályoknak, hogy minden évben legalább három - a pályázati feltételeknek megfelelő - olyan szervezetnek is be kell kerülnie a tárgyalócsoportba, mely nem volt tag az előző évben.
A tárgyalócsoport élén soros elnökök illetve a három egymást követő soros elnök alkotta elnökség áll.
A Támogatói Tárgyalócsoport az egyes témákra való felkészülésben minden érdeklődő szervezet képviselőjének, sőt önállóan bekapcsolódó szakértőknek is lehetőséget ad a részvételre.
Ugyanígy befogad a tárgyalócsoport arra vonatkozó javaslatokat is, hogy mely témákban, ügyekben kezdeményezzen egyeztetést a kormánnyal.

Címünk: Budapest, Amerikai út 96., 1145, e-mail: gyiettam@c3.hu


GYIÉT főlap
Oldal eleje