GAZDAGRÉTI KÖZÖSSÉGI HÁZ

Programok
Tanfolyamok
Klubok, egyesületek
Galéria
A Rét
Életrajz
A Ház


a Rét Galéria

2011. május 20.
-
2011. június 8.

Levelekiné Lienhardt Katinka
és
Schmidt Rudolf

festménykiállítása
látható!


A tárlat megtekinthető hétköznapokon
10 és 20 óra között.Vissza a kezdőlapra!1118 Budapest, Törökugrató utca 9.a Rét Galéria

1992. decemberében nyílt meg a Gazdagréti Közösségi Házban a Rét Galéria, melyet Nagy Bálint és Kamarás Borbála tervezett. Az egyik legelső galéria volt, amely kiköltözött a budapesti emberek hétköznapi életterébe, ahol a kiállítások mellett az ismerősökkel is találkozni lehet. S a Rét Galéria az elsők között jelent meg az interneten is.

A galéria koncepciójának a kialakításakor törekedtünk arra, hogy ne szűküljön le csak a művészeti alkotások bemutatására, hanem igényes és sokszínű kiállítás-megnyitókkal is fűszerezzük azokat. A kiállítások szervezésénél nincs meghatározó irányvonalunk. Nincsenek határaink. Nincs kortárs, klasszikus vagy magyar irányvonal; az alkotók személyisége és alkotásaik azok, amelyek érdeklődésünket felkeltik, így a legkülönbözőbb műfajú kiállításokat (festészet, szobrászat, grafika, fotóművészet, iparművészet) hoztunk ide.

Az elmúlt években arra is törekedtünk, hogy a gazdagrétieknek "csináljunk" kiállításokat helyi és kerületi művészek bevonásával. Valamint az úgynevezett magasművészet mellett helyt adjunk a jó értelemben vett amatőr- és akcióművészek számára is. Az évek során a rengeteg kiállítás mellett - kihasználva a lehetőségeket - kamara zenének, előadóesteknek, jazz és blues együtteseknek és performance előadásoknak adott helyet a galéria.

Azonban a kiállításainkat nem csak a szűk, belterjes, galériákat látogató közönségnek rendezzük, hanem nagy örömünkre szolgál, hogy a helyi polgárok mellett, a kortárs képzőművészetek iránt kevésbé fogékony közönség is megtekinti a kiállításainkat.

Ne felejtsük el, hogy a galéria a Gazdagréti Közösségi Ház része, s így egy komplex kulturális szolgáltatást nyújtó intézmény tevékenységét erősíti. A megnyitókra érkező közönség az adott tárlat mellett, a lokális kulturális élettel is megismerkedhet; illetve a helyiek vendégül láthatják Budapest, az ország, illetve a világ más tájairól érkező művészeket.


Gazdagréti Közösségi Ház
(Emlék honlap - 2011. június)