The Nearly Ultimate Fallout 2 Guide
(A csaknem legteljesebb Fallout 2 útmutató) Version 1.1h


Írta és rendezte: Per Jorner Magyarra ferdítette: THE RED (segéderő: MAZ, DAMOCLES)

"Hagy világosítsalak fel, szöcske! A Fallout 2 remek game, mert ez egy nem lineáris, nem kasztorientált, seggrugdosós, poszt-nukleáris számítógépes szerepjáték a sokszori végigjátszás lehetőségével. Fallout 2-ben azt csinálsz, amit csak akarsz. Ha arra vágysz, hogy "talpig jó gyerek" szerepét játszd, megteheted, ha az ördög földi helytartója akarsz lenni, lehetsz (igen, tényleg ágyékon verhetsz gyerekeket egy kőtörőkalapáccsal) ..."
Shadowman

Bevezető (fordította: THE RED)
"Hé, idegen! Kell idegenvezető?"
New Renó-i prostituált

Üdvözöllek a Fallout 2 útmutatóban/végigjátszásban.
Ez a leírás azért létezik mert rájöttem, egy olyannyira teljes Fallout 2 ismertetőt melyet lelki szemeim előtt láttam, még nem létezik.
Tudtam, hogy rengeteg időmet emészti majd fel a megalkotása, de mivel a Fallout 2 a legjobb számítógépes játék amivel valaha is játszottam, gondoltam, belevágok.
Ez az útmutató részletesen bemutatja, mit csinálhatsz a Fallout 2-ben (végrehajtható küldetések, helyszínek, ehető emberek :) , de nem tesz kísérletet arra, hogy teletömje adatokkal a fejed (mint pl.: minden nyert vagy vesztett karma pont dokumentálása), mert az nem lenne valami szórakoztató. Játékbeli technikáknak és részletes tárgy-tulajdonságoknak máshol néz utána! (Példáúl nálunk. )
Abból indultam ki, hogy a játékosok mindent ki akarnak sajtolni a Fallout2-ből -ami egy újabb érv amellett, hogy elkészítsem ezt a leírást- , mert ez egy olyan játék, amiben mindig van valami új. Vannak olyan részletek és helyzetek, amit nem veszel észre csak mikor már másodjára, harmadjára, vagy negyedszerre játszod végig, más karakterrel, más szellemiségben.

Én az angol kiadással játszottam (v1.02e patch + kid patch). Használtam a Falche Character Editor v2.10-et valamint az Inventory Editor v1.01-át, hogy kipróbáljak bizonyos szituációkat, de törekedtem arra, hogy ezek miatt ne térjek el a játék normál menetétől. Mivel a train-erek, karakterszerkesztők és mod-ok nem részei a játéknak, nem fogok velük külön foglalkozni. Nem is ajánlom a használatukat, hacsak azért nem, hogy te is kipróbálj bizonyos helyzeteket.

Minden információ és tanács amit itt olvashatsz, kizárólag a saját tapasztalataimra támaszkodik, bár természetesen elolvastam nagyon sok végigjátszást és fórumos hozzászólást. Sajnos a legtöbb leírás hanyagul van elkészítve ("... Klammath bűzlik, inkább menj küldetésért!! Kéne TP!!... "), rossz tanácsokat ad ("...és épp ezért mindig a Hajítás, az Elsősegély és az Üzletelést választom... "), nyilvánvalóan helytelen információt közöl ("... ha a kezedben tartod a Csőpuskát, akkor +3-at ad az Ügyességhez, de nem minden karakterrel müxik... "), vagy nagyon hiányos ("...úgy hallottam van egy New Reno nevü hely, de még sosem sikerült megtalálnom... ").
Remélem ez a leírás nem esik ezekbe a hibákba (mivel én valóban ismerem a játékot).

Más Fallout2 leírások közül a következőket tudom ajánlani:
- whitechocobo666 írásait
- Endings FAQ-ot,
- Perks FAQ-ot
- Evil Walk-through-ot
valamint Steve Metzleréit, akinek a Seve's Guide to Fallout 2 című leírása volt az inspirációm eredeti forrása.
Aztán
- Chris Avellone-éit, aki a játék egyik designere és a Fallout Bible írója, és
- Cristian Golumboviciéit.
Általános köszönet jár a No Mutants Allowed fórumait használó srácoknak, és külön köszönet Red!-nek a scriptek meg mindenfélék ellenőrzéséért.


A megjegyzéseket és egyéb információkat színkódokkal jelöltem:

A "zöld csillag" megbízható információt vagy tanácsot jelöl.
A "sárga csillag" bizonytalan, vagy spekulatív információt takar, de ezek nagyrészt helyesek lesznek.
A "vörös csillag" a nagyon spekulatív információkat jelöli, valamint a teljesen perifériális vagy triviális észrevételeket.
A "kék csillag " az általános megjegyzéseknek van fentartva melyek szélesebb körben is alkalmazhatók.
Ilyen például a karakter-szerkesztés, harci stratégia, általános játék-magatartás.

(A saját tapasztalatainkat tartalmazó szöveget apró, zöld karakterekkel szedtük.)

  < Végigjátszás