2007. dec. 24.  

Idén már biztosak lehetnek New Reno lakói is, hogy a kontinens keleti partján is vannak sorstársaik, akik a pusztákat járják, brahminokat terelgetnek, mocskos üzleteket bonyolítanak, és december végefelé összegyűlnek egy fa körül, hogy ünnepeljenek.

Kellemes karácsonyi ünnepet kívánunk minden Fallout rajongónak!



 2007. nov. 17.  
Fallout 3

Elkészült a Fallout Tactics videófelirat megjelenítőjének első béta változata. A letölthető csomagot a Fallout Tactics mappába kell kicsomagolni a mappaszerkezet megtartásával, majd el kell indítani a BikSub.bat fájlt. Ha minden sikeres, a játék intrója felirattal fog megjelenni a következő indításkor.
Részletek a fórumban.




 2007. nov. 11.  
Fallout 3

A Fallout 3 hivatalos oldalára felkerült két új koncepciókép a Pip-Boy 3000-es modelljéről. Az egyikre Adam Adamowicz rajzait gyűjtöttek össze, a másikon pedig a végleges külső 3D-s modelljei láthatók.
Az új Pip-Boy kialakulásának történetét is el lehet olvasni ékes angol nyelven. Katt ide!
Úgy tűnik, hogy karakterünk bal alkarját teljes egészében el fogja foglalni a készülék, amelynek CRT kijelzője
sötét helyeken használható szolid világításként is. Ha a bal felső sarokban lévő sugárzásmérő mutatója felfelé indul, jobb lesz, ha vigyázunk.



 2007. okt. 02.  
Fallout 3

A Fallout 10. évfordulójára emlékezve a hivatalos Fallout 3 honlapon perk készítő versenyt hírdettek a Bethesda munkatársai. A házi gyártmány perknek nevet és leírást kell adni, és akár egyéni képet is fel lehet tölteni hozzá.
A pályaműveket október 31-ig lehet "feladni". A nyertes perkje bekerül a Fallout 3 játékba, és választhat egy PC-s vagy egy konzolos nyereménycsomag közül, melyeknek többek között tartalma egy Falloutos uzsidoboz. Természetesen a többi jó ötlet sem marad díjazás nélkül. Perkkészítésre fel!



 2007. aug. 10.  
Fallout 3

Elindult a Fallout 3 hivatalos oldala. Letölthető a teaser videó és a visszaszámlálás alatt látott képek, mindenki beszerezheti legújabb avatarját, illetve megtekintheti a legfrissebb screenshotokat és a tervezői naplót.
A design alapvetően a Pipboy köré épül, ami dícséretes, de ettől függetlenül talán lehetne egy kicsit lerobbantabb és rozsdásabb az összkép.



 2007. jún. 05.  
Fallout 3

A visszaszámláló elérte a 0-át, így este 18 óra felé elérhetővé vált a Fallout 3 előzetes videója, mely a hivatalos oldalon megtekinthető, illetve különböző mirrorok segítségével le is tölthető.
A YouTube segítségével a lassab kapcsolatú fanok is megtekinthetik a videót kisebb felbontásban.

Mivel ez csak egy teaser, senki ne várjon sokat tőle, főleg ne mozgóképeket a játékmenetből! Mindenképp bíztató jel viszont, hogy a zenét eltalálták, Pipboy is megjelenik egy menedék reklámon (nem sokkal egy Nuka Colás játékteherautó felett), láthatunk egy lovagot az Acél Testvériségéből, és Ron Pearlman hangja mondja a Fallout szlogenjévé vált híres mondatokat a videó végén: War. War never changes.

A játékot 2008 őszére ígéri a Bethesda PC-re, PS3-ra és X360-ra.



 2007. máj. 15.  
Map of Fallout Fans

A Frappr térképes közösségi szolgáltatás segítségével készítettem egy térképet a Fallout fanok részére. Bárki hozzáadhatja magát, aki szereti annyira a Fallout bármelyik részét, hogy fannak nevezze magát. Összesen 2 perc munka az egész, és még csak regisztrálni sem kell hozzá.
A térkép elérhető helyben, vagy a Frappr "falloutfans" nevű aloldalán.



 2007. máj. 03.  
Fallout 3

A Fallout 3 hivatalos oldalán új kép várja a látogatókat. A pusztaság látképét a játék stílusához mérten talán túlontúl hősies zene festi alá, mely egyes források szerint a Fallout 3 menüjében fog felcsendülni legközelebb. Alant egy visszaszámláló azt mutatja, hogy 33 nap múlva kapunk majd egy teaser videót a játékról. Addig marad a gyötrelmes várakozás...

Nem tartozik szorosan ide, de jó alkalom bejelenteni azt is, hogy idő közben rejtélyes módon felbukkant a Van Buren techdemója. Először csak néhány új kép és egy videó jelent meg a lezárt projektből, de tegnap a demó is elérhetővé vált az NMA oldalán. Innen letölthető. A videó megtekinthető a YouTube-on, a képek pedig az NMA fórumában.



 2007. ápr. 20.  
Fallout 3 fórumtéma

A pozitív hírek hatására mi is elindítottuk a saját Fallout 3 fórum témánkat. A topik nem specializált, tehát minden csevej jöhet bele, ami a várva várt játékkal kapcsolatos. Klattyanjatok ide!



 2007. ápr. 19.  
Fallout 3

Most, hogy a Bethesda befejezte az Oblivion utolsó kiegészítőjét is, minden munkatársat átterelt a Fallout 3 fejlesztésére.
A játék honlapjához már el lett különítve egy szeglet a cég webhelyén, de egyelőre csak a korábban már látott poszter látható rajta, melyre rákattintva a Bethesda fórumához jutunk. A hivatalos Fallout fórum nemrégiben indult el. Remélhetőleg hosszú pályafutás vár rá.



 2007. ápr. 18.  
Tortured Hearts 2

BASSMAN többé-kevésbé elkészült második hardcore Neverwinter Nights moduljával, melynek címe Tortured Hearst 2. A kihívást, a hosszú és szerteágazó játékmenetet és az érdekes küldetéseket kedvelők számára ez egy igazi csemege.
A modul béta verziója beszerezhető innen. A gond nélküli futtatásához a NWN 1.68-as verziója illetve egy 1.52-es vagy későbbi CEP szükségeltetik.



 2007. ápr. 16.  
Jagged Alliance 2 honosítás

A partnereink közé felkerült a Jagged Alliance 2 honosítási projekt. Körökre osztott harc, sokféle fegyver, rengeteg taktikai lehetőség és most már teljes magyarítás jellemzi a játékot.
A honosítás két főmogulja DEZZY és STRATO a Fallout 2-n is sokat munkálkodott együtt.
A JA2hu bétája letölthető innen. A készítők szeretettel várják a JA2hu fórumba az észlelt hibák jelentéseit.



 2007. ápr. 13.  

A Bethesda Softworks megvásárolta az összes Fallout jogot az Interplay-től.
Eddig az Interplay adta mintegy bérbe a jogot a Bethesdának, hogy elkészíthessék a Fallout 3-at és az esetleges folytatásokat, míg ő maga a Fallout MMO (Massive Multiplayer Online) játék elkészítését tervezte. Most fordult a kocka, mivel a Bethesda összesen 5,75 millió Dollárért a Fallout márkanév kizárólagos tulajdonosa lett, és most ő licenceli a jogot az Interplay-nek, hogy elkészíthesse az MMO-t.
A megállapodás szerint az Interplay-nek 24 hónapon belül teljes mellszélességgel bele kell vetnie magát az MMO fejlesztésébe, különben elveszíti a jogokat. További feltételek, hogy a játékot a fejlesztés elkezdésétől számított 4 éven belül fel is kell lőniük a netre, és el kell érniük a 10000 fős játékos tábort.
A Bethesda az MMO teljes bevételének 12 százalékát fogja zsebre tenni, ha beindul a játék.
Az Interplay részvényeinek európai eladásával reméli összeszedni a Fallout MMO elkészítéséhez és kiadásához szükséges 75 millió Dollárt.
Eredeti cikk itt.



 2007. ápr. 08.  

Három új novellával bővült a mi kis könyvtárunk. A sivatag vándorait XJENOX követte el, Az utolsó mutánsokat JANO írta, a Második lehetőség című írást pedig SZAKIRICKY küldte nekünk.

Kellemes húsvéti olvasgatást!



 2007. márc. 10.  

dBLOOD elküldte nekünk a Suttogó című művének második részét.
Aki el szeretné olvasni, máris megteheti. Katt ide!



 2007. márc. 05.  
FIFE

A FIFE csapata grafikai versenyt hírdet. Egy bizonyos témában kell elkészíteni egy darab térképelemet. A legjobb ötlet (és persze megvalósítás) bekerül abba a térképbe, amelyet a FIFE ezévi második nagyobb verziójába (szaknyelven mérföldkövébe) szeretnének csomagolni.
A versenyhez egyelőre még csak ötleteket gyűjtenek (téma, díjazás, stb.), elindulni csak az első 2007-es mérföldkő átlépése után fog. A kreatív lelkületű grafikusok addig előkereshetik az ecsetjeiket. ;)
A versenyhez tartozó FIFE Wiki oldal itt található.



 2007. feb. 21.  
The Silent City

Ruairi Robinson posztapokaliptikus hangulatú 7 perces kisfilmje, melyet 5 éve Oscar-díjra jelöltek, néhány napja letölthetővé vált. A film címe The Silent City, és 306 pontos méretben azonnal letölthetitek innen mov kiterjesztésben.
Kisebb sávszélesség esetére is van megoldás, ugyanis Robinson mester feltette a film egy kisebb változatát a YouTube-ra.
Ha a képre kattintotok, akkor pedig RR honlapjára juthattok.



 2007. feb. 09.  
Hamachi - Tactics mulitplayer

Mivel mostanában fokozódik a multiplayer tevékenység a Fallout Tactics terén, készítettem egy útmutatót a Hamachi nevezetű VPN alkalmazáshoz. A játék ezen keresztül zajlik minálunk, mivel megelehetősen egyszerűvé teszi egymás megtalálását a neten keresztül.
Az útmutató csak a legfontosabb dolgokra terjed ki.



 2007. feb. 08.  
Fórum

Sok levél érkezik mostanában, mely arról számol be, hogy nem találjátok, hogyan lehet a fórumba regisztrálni. Ezen kívánok most segíteni. Két lehetőség is adott:

1. Rákattintasz a fejlécben az Acél Testvériségének lovagja mellett található FÓRUMOK feliratú grafikára (mely itt balra is látható), és a megnyíló ablakrészben található fórum fejlécében ott lesz a Regisztráció link.
2. Belépsz bármelyik topikba, és a fórum fejlécében a Fórum szövegre kattintasz (nem a képre, hanem eggyel lejjebb), és a megnyíló oldal fejlécében máris láthatod a Regisztráció linkjét.

Csak most segítek annyit, hogy a hír mellett balra található FÓRUMOK ábra is a megfelelő helyre vezet, ahol már csak Regisztráció linkre kell rákattintani.



 2007. feb. 03.  

Több novellát is kaptunk az elmúlt pár hónapban, melyek átolvasása még folyamatban illetve ütemtervben van. A dBLOOD által küldött Suttogó című mű első része viszont ezennel kikerült a novellás gyűjteményünkbe.
Várjuk a folytatást, a többi szerzőnek pedig türelmét kérjük.



 2007. jan. 02.  
S.M.Ú.É.K.

Sugárzástól mentes új évet kívánunk minden lelkes Fallout rajongónak!

Beléptünk a Fallout Trilógia Magyarítás oldal hatodik évébe. Reménykedve tekintünk a jövőbe, hiszen ebben az esztendőben már elkezdődhetnek szállingózni a Fallout 3 koncepcióképek, illetve a kanyarban elveszett The Fall angol változata is talán előkerül végre.