2006. dec. 24.  

Eljött az az idő, amikor a puszta hősei összegyűlnek, hogy a faágakkal feldíszített fénylő ghoul társukat körbeülve, Gamma Glutty sört kortyolgatva a régi világ egyik ünnepére emlékezzenek.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk minden brahminhajcsárnak, törzsinek, mutánsnak, testvériséginek és kiválasztottnak!



 2006. dec. 12.  
Kattints ide, ha nagyobb méretben akarod látni!

A PDAMánia portál nem egészen egy órája közölt egy cikket, melyben leírja, hogy orosz kollégák PDA-ra igyekeznek portolni a Falloutot.
Odaát láthattok két illusztrációt, illetve itt is rákattinthattok a képre. Ezen felül a port 0.01-es verzióját innen le is tölthetitek.



 2006. nov. 27.  

December 10-én 22:45-kor indul az AXN tévécsatornán a Jericho című sorozat, mely egy széles körű atomtámadásból kimaradt amerikai kisváros életét mutatja be. A sorozatot alig két hónapja mutatták be az Egyesült Államokban, mely ott jelenleg a hetedik résznél tart.



 2006. júl. 30.  

Újabb kísérleti verzió tölthető le a FIFE-ből. Ebben a változatban már új térképmotor és script-rendszer működik. Aki elég bátor, megpróbálkozhat a scriptek átírogatásával is (dokumentáció a FIFE Wiki oldalán).
A csomag letölthető a projekt saját oldaláról, vagy innen tőlünk.



 2006. jún. 24.  

Az előző hírben szereplő Fallout d20 asztali szerepjáték könyvet mostantól tőlünk is letölthetitek egy nem túl kövér zip formájában.
A könyv angol nyelvű pdf fájlokból áll.



 2006. jún. 11.  

TANTRIS küldött nekünk egy linket, ahonnan letölthető egy d20-as rendszerű, asztali Fallout szerepjáték könyv PDF formátumban. A rendszer nagysága az egyszerűségében rejlik, így akinek már a haja égnek áll a Fallout PNP-ben a lőtávok és a sebzések kiszámolásától, vagy otthonosabban mozog a d20 rendszerben, annak mindenképpen ajánlott letölteni.



 2006. jún. 10.  

Kaptunk két hosszabb terjedelmű novellát. Méretük miatt ezeket csak letöltésre teszem elérhetővé a többi írás mellet a Novellák menüpont alatt.
Az elsőt RICCO küldte, ennek címe Az Acél Testvériség, a másikat TOXIN-tól kaptuk, ez pedig az Egy életem, egy halálom...
címre hallgat.
Jó szórakozást!



 2006. máj. 06.  

Új kísérleti verzió érhető el a FIFE-ből. Ebben a változatban, egy sereg hibajavítás mellett, már van beépített konzol, lehet screenshotokat készíteni, állítható az átlátszóság mértéke a tetők, az ablakok és egyéb objektumok esetén, illetve megcsodálható az első (eléggé instabil) verziója a FIFEdit szerkesztőprogramnak. Már működik az XML térképbeolvasás, és scriptelhető a LUA grafikus interfész.
Letölthető a projekt saját oldaláról, vagy innen tőlünk. A legközelebbi verziókiadás körülbelül két hónap múlva várható.



 2006.márc. 17.  
Geek Portal

AVI tesó mostanában keményen dolgozik egy Geek Portal nevű portálon, és megkért, hogy erről értesítselek titeket is egy hírben. Ugyan az oldalnak semmi köze a Fallouthoz, sok számítástechikával kapcsolatos hasznos dolgot találhattok rajta. Céljuk hogy a számítástechnikát emberközelibbé, közérthetőbbé és barátságosabbá tegyék minden korosztály számára. Az érdeklődök kattintsanak a képre!



 2006.márc. 10.  
Fallout 2 letöltések

A Letöltések közé felkerült egy nem hivatalos Fallout 2 1.051-es patch. Sok bugot javít és több újítást is tartalmaz, elkészítésében pedig Per Jorner is segédkezett. A magyar változattal nem kompatibilis, de lehet, hogy készül majd belőle egy magyar verzió...



 2006. márc. 09.  
INFERNO elküldte nekünk legújabb novelláját. Kicsit horrorisztikusra sikeredett, de nagyon érzékletesen írja le a Menedéklakó megpróbáltatásait. Az A vég című novella itt található.


 2006. feb. 21.  
Fallout 2 letöltések
A fórumokon mostanában szó esett egy a Fallout 2-höz készült felbontásváltó extráról. Mostantól ez is letölthető az oldalról, így akár 1600x1200-as felbontáson is élvezhetitek(?) a játékot. Ide tessék kattintani.


 2006. feb. 21.  

A FIFE csapata január 23-án közzétett egy techdemo jellegű verziót a készülő engine-ből. Bár elmondásuk alapján még nagyon az elején tartanak, érdemes megkukkantani. Tőlünk is letölthetitek.
Kicsomagolás után a master.dat és a critter.dat átmásolandó a FIFE könyvtárba a Fallout 1-ből vagy 2-ből. A battal indul, és a következő oldalon leírt billentyűkkel érdemes próbálkozni: Testing.

Közben rákérdeztem a készítőknél, és elmondták, hogy ugyan az Ianoutból kiváltak, még lehetséges, hogy a jövőben találkozni fogunk a SZTUPYék által folytatott Ianout projekt ötödik bétájával.



 2006. feb. 05.  
R-PEE szállította nekünk a következő linket, mely az Ianout utódjának oldalára vezet: www.fifengine.de.
A projekt új neve Flexible Isometric Fallout-like Engine, és a képek meg a FAQ alapján elég nagy változásokat élt meg az Ianuout negyedik bétája óta. Érdemes megtekinteni annak ellenére, hogy az oldal angol nyelvű.


 2006. jan. 04.  

Sugárzástól mentes új évet kívánunk minden lelkes Fallout rajongónak!
Eljött a 2006-os eszentdő, ami az oldal működésének ötödik évét jelenti. Eme jeles alkalomból szeretnék két ígéretet tenni nektek:
Az első: kicsit újraátgondolom és ez alapján átszerkesztem az oldalt, hogy gyorsabban töltődjön be, és mindent könnyen el lehessen érni.
A második: idén tényleg befejezem a Fallout Tactics magyarításán való munkálkodást (ha a feliratozást végre sikerül flottul megoldani).



 2005. dec. 24.  

HAMLET novelláival szeretnénk nektek kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánni. Négy novelláról van szó, melyből kettő egy nagyobb lélegzetvételű írás két egymást követő része. Ezen az oldalon érhetitek el őket. Kellemes kikapcsolódást!