A FELVETÉS  

Sziasztok Fallout rajongók!

Mivel én magam is Fallout rajongó vagyok, részt vettem az F1-F2 fordításában, és több, mint két éve folyamatosan modolom a Neverwinter Nights című játékot, azzal az ötlettel álltam elő: mi lenne, ha készítenénk egy Fallout modot? Az érdekesség kedvéért nem az USA-ban, hanem a közeli Kanadában játszódna. Mivel az ötlet megnyerte a Fallout fordító csapat tetszését, nyitottunk egy fórumtopikot, melyben bárki közzéteheti bármilyen ötletét a történettel, a helyszínekkel, szereplőkkel, ill. tulajdonképpen bármivel kapcsolatban.

Az alapfelállás némileg hajaz a Wasteland című játék alaphelyzetére, melyben egy Desert Ranger nevű szövetség tagjaként kezdesz, és így indulsz el a pusztába rendet rakni. Innentől kezdve tőled és a karakteredtől függ majd, hogy merre indulsz és mire jutsz.
A játékos alapvetően tehát a Ranger Center megbízottja. Elvileg az szervezet érdekeit képviseli, de természetesen ettől akkor tér el, amikor akar. Ennek megfelelően ők akár ki is közösíthetik a játékost maguk közül, ha nem tetszik nekik, amit csinál.

Mivel egy ilyen projekt megvalósítása elég komoly feladat, örömmel venném, ha levennétek a vállamról némi kutatómunkát. Ehhez érdemes böngészni a Kanadai oldalakat, rengeteg jó ötlettel tudnak szolgálni.
Jó lenne néhány Kanadára jellemző tárgyat, ruhát, szokást, tradíciót belevinni a játékba. Attól színesebb és élvezetesebb lenne.
Nagyon fontos azonban, hogy a lehető legjobban redukáljuk a klisék alkalmazását. Amikor kitaláltok egy küldetést, feladatot vagy akármit, próbaljatok minel érdekesebb, újszerűbb dolgot kiötleni!

Grafikai és zenei téren a munkatársaimra számítok, ellenben ha bárki úgy érzi, hogy professzionális szinten képes modelleket, textúrákat vagy bármit csinálni, szívesen elfogadom a segítségét. Később a tesztelésre is kell majd jónéhány ember.

A fórumon bármit meg tudunk beszélni.

Szóval a téma adott. Ha bárkinek van valami hozzáfűznivalója, várom!

"Ezennel a rajongást kézzelfogható formába önthetjük..."


Initiate Scribe BASSMAN alias Gonda Zoltán JELLEMZŐK  

Platform:
Neverwinter Nights II
Nyelv:

Angol, később talán magyar is.

Elkészülési idő:
2007-nél előbb ne várjátok!

A mod igyekszik majd ötvözni a Fallout és a Neverwinter Nights jellegzetességeit. Aki ismeri a két játékot, az el tudja képzelni, hogy körülbelül mi hozható összeebből a frigyből. Aki nem, annak megpróbáljuk körülírni:

A játékban egy karakterrel indulunk, de a későbbiekben szert tehetünk társakra is (ezek irányítása erősen függ a NWN II rendszerétől, lehet, hogy partyszerűen mindenkit a játékos irányít majd, de az is lehet, hogy a Fallour 2-höz hasonló henchman típusú irányítás lesz). A főkarakter rendesen fejlődik majd, szintet lép, perkeket kap, lesz felszerelése, stb. A játék az NWN sajátosságai miatt nem a SPECIAL szabályrendszert fogja használni, hanem egy módosított DND D20-as rendszert.

Mivel az NWN kaszt alapú szabályrendszert használ, s ehhez igazodni kell a játékos különböző kasztok közül választhat. Ezeket a Fallout világának megfelelően hozzuk létre a származás alapján. Minden kaszt másban lesz erős és gyenge. A kasztokról egy felsorolást találhattok lejjebb.

A harc valószínűleg a NWN-hoz készített modern mod technológiáját használná majd. A harc nem a Falloutban megszokott körökre osztott módú lesz, hanem a NWN folyamatos harcrendszere, melyben bármikor lepauzolhatjuk az eseményeket, hogy újabb parancsokat adjunk ki. Az események így pörgősebbek, de nem maradunk le semmiről, és kapkodni sem kell.

Párbeszéd természetesen lesz. Nem is kevés. Cél a Fallout 2-höz hasonló bonyolultságú küldetésrendszer létrehozása az ehhez szükséges mennyiségű dialógussal, meg még egy kicsit többel. Itt is lesz egy csomó érdekesség és poén, tehát érdemes lesz mindenkivel beszélni...

A sok küldetés és sok ember magától értetődően sok várost is jelent. Ezekről lejjebb olvashattok kicsit részletesebben.
A városok szerkezete hasonlatos lesz a Falloutokban megszokottakhoz, és jó eséllyel a világtérképet is meg lehet majd oldani.

Lesz időjárás, mivel a NWN-ban van ilyen, tehát számíthattok esőre és havazásra is. Sőt, talán még radioaktív csapadékra is, ami elől jobb lesz fedezékbe húzódni, ha nincs az embernek védőruhája.

A Falloutban megszokott képzettségekkel találkozhattok majd, talán kisebb módosításokkal. A játékrendszer engedi a lopást és a lopakodást is, ezek tehát nem fognak hiányozni a tolvaj beállítottságú játékosok nagy örömére.

Karma is lesz, valamint városokra leosztott hírnév. Magyarán tetteink hatással lesznek arra, hogy melyik település lakói mennyire szeretnek minket, ami hatással lehet az alapvető hozzáállásuk mellett a bolti árakra is.

Termeszetesen PipBoy 2000 ezen az úton is elkísér minket.

Fegyverek és felszerelési tárgyak terén elég sok régi és jól bevált darabbal találkozhat majd a játékos. Új tárgyak is lesznek, de a fegyverek terén ne számítsatok nagy újításokra. Láncfűrész és íj azért lesz. :)

A zenei rész le van zsírozva egy stúdióval rendelkező, játékiparban dolgozó illetővel. Ha valaki mégis szeretné hozzátenni a magáét, esetleg hangminták szerzése szóba jöhet.

 

KASZTOK 
CLASS PACKAGE
Beastmaster Lord STR
Vagrant WIS
Tamer DEX
Medicine man Paramedic DEX
Witchdoctor WIS
Soul redeemer INT
Merchant Conman
Chandler
Yeoman
Reaver Geek INT
Scav DEX
Demolition man
Savant Pilgrim
Book moth INT
Zealot WIS
Thug Hoodlum DEX
Widowmaker STR
Gangsta INT
Tribal Skirmisher STR
Soothsayer INT
Star gazer WIS
Vault dweller Wannabe STR
Conformist INT
Nihilist WIS
Wasteland warrior Mercenary INT STR
Survivalist DEX
Badass STR

 

VÁROSOK

MEDICINE HAT
(British Columbia)

Itt egy 19. századi (valóságban is létező, ROCKY MOUNTAIN RANGERS nevet viselő) Ranger szervezet újjáélesztését vette a fejébe egy úriember. Viszont Kanada annektálása során ezt a várost elfoglalták az amcsik, ezért új városba, Nelsonba menekültek.

NELSON
(British Columbia)

Itt kezdődne a jatek a Rangerek kötelékeben (hasonlóan a Wastelandhez)
A környéken arany es ezüst bányák vannak
A Roxanne c. film itt játszodik. :)
"Nelson was named after Lieutenant - Governor of B.C., Hugh Nelson."
HINTON

Ennek esetleg lehetne valami The Den szerű neve.

Szénbányák vannak errefelé.

ST. ALBERT
---
EDMONTON

Ezt a várost atomcsapás érte, a helyen nagy kráter tátong.
Kanada egész jól megúszta a támadást, de mivel amúgy is kevesen voltak, ugyanúgy kicsi a populáció.

CAMROSE
---
RED DEER
---
CALGARY
Ez lenne a legnagyobb település.
LETHBRIDGE
Az Acél testvériség (BoS) még nem nagyon tudott elterjedni Kanadában, de vándor ügynőkei bejárják az egesz videket.
Egy paladin olvasott egy régi szerzetesről, es elnevezte magat Julianusnak. :)
Ezzel a névvel elindul, hogy Kanadában is híveket toborozzon a BoS-nak. Segitségeddel, es persze mások segítsegevel létrehozhattok egy helyi BoS bázist.
CRANBROOK

---

BANFF
(LAKE LOUISE megsemmisult tüzvész következtében)
SUFFIELD MILITARY BASE
Egy katonai bázis...
FORT McMURRAY REFINERY
Ez egy nagy olajfinomitó, ezért mehetne a bruszt.

 

 INTERAKTÍV  

Fórum

Ez a link megnyitja a Fallout Canada fórumtopikot.
Levél Bassmannek
Ezen a link segítségével pedig levelet írhatsz Bassmannek.