906ssz.htm
Sajtószemle 1999.06.

90602 Clinton a szerbiai sorozási nehézségekkről.  /REMARKS BY THE PRESIDENT AT UNITED STATES AIR FORCE ACADEMY                         COMMENCEMENT CEREMONY, White House Publications/    A Szerbiában mutatkozó elégedetlenség jelei között Clinton megemlíti, hogy katonák elhagyják posztjaikat, a polgárok tiltakoznak, a fiatalok elmenekülnek a sorozás elől, és prominens polgárok szólítják fel Milosevicset a NATO követeléseinek elfogadására.

90602 Sokan kényelemből választják a

polgári szolgálatot. (Magyar Nemzet : Nem beosztott - ügyfél. . .) Idézi a HM sajtószemle 90604.

 
90611 A sorkatonákat érintő rendkivüli eseményekről. (Népszava: Fellépés a zaklatások ellen, Szabó Iréne) Idézi a HM sajtószemle 90611.


90624. Homoki álllamtitkár a hadkötelezettségről. Magyar Nemzet: A NATO figyel a Vajdaságra
Idézi a HM sajtószemle.
"Homoki János, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára beszédében a hivatásos hadsereg, illetve az általános hadkötelezettség kérdését állította a középpontba."Magyarország védelme érdekében jelenleg még indokolt az általános hadkötelezettség fenntartása, ám a hosszú távú cél annak lehetőség szerinti megszüntetése" - fogalmazott. Hozzátette
ugyanakkor, hogy a kormány csak abban az esetben tesz lépéseket a sorozás eltörlésére, ha ennek; a gazdasági feltételei megvannak."