HEL sajtószemle 2004 február

0411
Jövőre már nem lesz sorozás 2004. február 11., szerda, 17:39
Origo http://www.origo.hu/itthon/20040211jovore.html
Döntött a kormány: 2004-ben vonul be az utolsó sorköteles fiatal. Mindez része annak a haderőreformnak, amelyről határozati javaslatot nyújtott be a kabinet a parlamentnek.

Benyújtja a kormány az Országgyűlésnek azt a határozati javaslatot, amely a haderőreform céljaival összhangban a Magyar Honvédség 2004 és 2013 közötti időszakban történő átalakításáról szól - mondta Gál J. 1Zoltán kormányszóvivő a kabinet ülését követően. E szerint 2005 végéig létrejön a kor követelményeinek a jelenleginél jobban megfelelő és hatékonyabban alkalmazható önkéntes haderő, azaz megszűnik a sorkatonai szolgálat, 2004-ben vonul be az utolsó sorköteles fiatal.

A kormányszóvivő rámutatott, hogy erre az időpontra többségében kialakulnak a kívánt létszám- és állományarányok, kivonják a felesleges haditechnikai eszközöket és jelentősen csökkenni fog a honvédelmi tárca kezelésében lévő ingatlanok száma is.

"2010 végéig a szárazföldi csapatok, a légierő és a logisztikai támogató csapatok kijelölt alakulatai elérik a számukra előírt készenléti, hadrafoghatósági szintet" - közölte a kormányszóvivő. Mint mondta, a harmadik szakaszban, 2013-ig megtörténik a teljes átfegyverzés, a technikai fejlesztés és a haderő végső létszám- és állományarányainak kialakítása. "A haderő tízéves építési folyamatának eredményeképp egy modern, jól felszerelt és rugalmasan alkalmazható hadsereg jön létre" - közölte Gál J. Zoltán.


*****************
Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája - HEL   -    Sajtószemle
Erőszakellenes Oldalak           Kéziratok, újságcikkek (Farkas Henrik)

Ez az oldal a Soros Alapítvány támogatásával olvasható az Interneten.