Használati útmutató,

A BeszT (Beszélő Telefon) program V1.8 verzióhoz.


A Program menüszerkezete:.

A Beszt nem rendelkezik hagyományos menüvel. A menüpontoknak a főképernyőn megjelenő lista felel meg. A lista egyes elemei az elindítható nézeteket tartalmazzák. A főképernyőn lévő lista elemei a következők:.

Telefon.

Névjegyzék.

Üzenetek.

Felolvasó.

Billentyűzár.

Kilépés.

 

A főmenüben a felfelé és lefelé gombokkal mozoghat. A kijelölt nézetet a bal parancsgombbal indíthatja el. A jobbparancsgombal mindig a főmenübe térhet vissza, kivéve ha a főmenü az aktív, ekkor a főmenü súgója kerül felolvasásra. A jobbra és a balra gombokkal is lépkedhet a nézetek között. A bal parancsgombra aktiválható a kiválasztott nézet.

A főmenüben a következő gyorsbillentyűket használhatja:. Hangerő szabályozása 2-es és 3-as gomb.

Felolvasási sebesség szabályozása 5-ös és 6-os gomb.

Hangmagasság szabályozása 8-as és 9-es gomb.

Billentyűzet visszhang váltogatása 1-es gomb. Írásjelek felolvasásának váltogatása 4-es gomb.

Szolgáltató megnevezése és térerő kimondása 7-es gomb.

Akkumulátor töltöttség kimondása csillag gomb.
Dátum és idő kimondása hessmark gomb.

Névjegyzék aktiválása nullás gomb

 

          A bal parancsgombal aktiválható a kiválasztott nézet!

          A jobb parancsgombra visszalépés a főmenübe, vagy nézettől függően a törlés választási lehetőséget kérdezi meg a program. Ekkor a ballparancs gombal az Igen, a jobbparancs gombra pedig a Nem választ lehet megadni.

A jostick, select gombal mindig az utoljára elhangzott kiemelt szövegrész ismételtethető meg.

Használat során a képernyőolvasókat célszerű kikapcsolni, vagy ideiglenesen elnémítani!

 

Telefonálás segítő funkciók.:

híváskezdeményezésre a telefonkönyvből, fogadott, nem fogadott, és a tárcsázott számok alapján van lehetőség. A telefonszám begépelésére a Tárcsázás nézetben van mód. A tévesen beütött szám a C, törlés gombal javítható, megnyomásakor a maradék beütött számsor hallatszik el.                

Az SMS írását jelen verzió nem támogatja.

Az SMS felolvastatása az Üzenetek menüből aktiválható. Tartalmaz 2 nézetet, a fogadott és az elküldött üzenetek listáját. Aktiválásakor mindegyik nézetben a lista felső eleme a legfrissebb, felolvastatása a hívásindító gombal lehetséges. SMS-t törölni a jobbparancsgombal lehet. Az Üzenetek elhagyása a balra, vagy jobbra nyilakk mozgatásával történhet.

 

A telefonkönyv aktiválása után, a le-fel nyíl megnyomására rendre lépegetni lehet az Á B C szerint rendezett névjegyzékben. A kiválasztott név aktiválásakor a hozzá tartozó telefonszám hangzik el, a hívásindító gombal pedig a hívás kezdeményezhető.

 

Szövegffelolvasó: A felolvasásra szánt UNICODE kódolású szövegfájlt a memória kártyára, az "Egyebek" mappába kell bemásolni. Ha pl ezt a "használati útmutató" fájlt bemásolja a mappába, megjelenik a listában a .TXT szövegfájl és felolvastatható. Amennyiben több szövegfájl van már a jelzett mappában, ezek között a fel-le nyilakkal lehet válogatni. A kijelölt fájlt a balparancs gombal olvastathatjuk fel. Megnyomására a felolvasás elindul, a szöveg első mondata elhangzik. A folyamatos felolvasás indítása a Joy (Enter) gombal lehetséges. A jobbra nyíl megnyomására az aktuális mondat felolvasása megszakad és a következő mondat felolvasása kezdődik el.   A felolvasás során a balra nyíl megnyomására egy mondattal vissza, a megelőző mondattól folytatódik a felolvasás. Ha esetleg bejövő hívás érkezik a felolvasás megáll, a telefon csöng, majd a beszélgetés befejezése után a felolvasás folytatódik.  A jobbparancs gomb megnyomására a felolvasás befejeződik és a főmenü lesz aktív.

 

A billentyűzár a főmenüből aktiválható a balparancs gombal. Kioldása a hagyományos módon történik, a balparancs gomb megnyomása, ezután 3 másodpercen belül a csillag gombot kell megnyomni.

 

A helyzet érzékeny súgó használata, ceruza, edit gomb. Megnyomására az aktuális nézethez tartozó súgó hangzik el.

 

Véleményeket, javaslatokat szivesen fogadunk.

 

A fejlesztő csapat nevében észrevételeit köszönjük:
ecsedi cucac c3.hu


Vissza az előző oldalra.

Vissza a főoldalra.