Kezdőlap

Budapest 1074 Rottenbiller u. 10. Tel/fax: 3 225 572

em@il

Drogok  Drogjog  Prevenció  Prevenciós programok  Segítőhelyek  Honlapok
Az ENSZ római székhelyû bûnözéssel és büntető igazságszolgáltatással foglalkozó interregionális intézete (UN Interregional Crime and Justice Research Institute – UNICRI) által koordinált az iskolai prevenciós munkára tanárokat felkészítő program.

1014 Budapest, Szentháromság tér 6.

( Magyar Kultúra Alapítvány Székháza)

Tel.: (1) 3560-244

A program vezetője: Dr. Czakó Kálmán Dániel

 

Célja a szabadságra és a békére való nevelés és képzés, szemben a függőséghez és az agresszióhoz vezető úttal.

 

 

A tananyag 22 fejezetre osztva szól a megelőzésről. A megelőzés hatékony megvalósítása érdekében prioritással kezeli a pedagógia, az oktatás, az egészségügy, az igazságügy és a bûnügy vonatkozó fejezeteit. Az aktuális jogi helyzetről, az egészséges életmódról, az állampolgári életre való felkészítésről, a biztonságos életvitelről tartalmaz fejezeteket a nemzetközi prioritások alapján, a hazai statisztika figyelembevételével.

 

 

Integrált képzési prevenciós program a magyar iskolarendszer számára, melyben multiprofesszionális munkacsoportokban dolgoznak együtt adott esetek kapcsán a szakemberek. A szakmai kollégiumok és a tanárok között kapcsolatot hoz létre, és a tanári öntevékeny fejlesztés számára ad munkacsoportos keretet.

 

 

Alprogramjai a szervezőiroda segítségével valósulnak meg, a program az érdekelt klientúra felé tanácsadó telefonos kapcsolatot tart fenn, a prevenció nemzetközi, kulturális, tudományos és képzési munkájában vesz részt, és szem előtt tartja az oktatás igazságügyi és kriminológiai szempontjait.

 

A lap tetejére