HAZAI TÜKÖR


Budapest Nagydíj

Öt nemzet legjobbjai mérték össze tudásukat a Budapesti Nagydíj idei fordulóján. A Budapest Nagydíj Standard Táncok versenyén 15 pár versenyzett; a "menetrend" a megszokott elô-középdöntô után a hatos finálé volt. A nemzetközi döntô a következô végeredményt hozta:

1. Inotai Csaba-Inotai F. Mariann (Magyarország)

2. Matej Krajcer-Janska Koselj (Szlovénia)

3. Martin Obstrcil-Renata Obstrcilova (Csehország)

4. Wolfgang Soiber-Nicola Ritschel (Ausztria)

5. Kovács László-Rácz Jenny (Magyarország)

6. Udvarev Martin-Kiss Erika (Magyarország)

A hazai pályát élvezô Inotai házaspár - 5 táncból négyet megnyerve -, ha nem is egyértelmû pontozással, magabiztos gyôzelmet aratott. Utánozhatatlan eleganciájuk mellett tiszta technika, nagyszerûen elôadott gazdag figuraanyag és javuló dinamika volt a jellemzôjük.

Az igen lendületes és tehetséges szlovén kettôs remek alaptechnikával és látványosan táncolva szerezte meg a második helyet. De meg kellett hajolniuk a nagyobb rutin elôtt.

A finálé többi résztvevôje is jól táncolt, és örvendetes volt látni, hogy több hazai párosunk is ott lehetett az elsô hat között.

A Budapesti Nagydíj Latin Táncok versenyén 18 párost láthattunk. Itt is a magyar élmezôny találkozhatott néhány külföldi kiválósággal. Az elôcsatározások után egy színvonalas döntôt élvezhettünk végig a következô végeredménnyel:

1. Matej Krajcer-Jasna Koselj (Szlovénia)

2. Alex Viscek-Tina Jarc (Szlovénia)

3. Németh Ferenc-Takács Gabriella (Magyarország)

4. Németh Péter-Lajtai Beatrix (Magyarország)

5. Szûcs Simon-Törökgyörgy Melinda (Magyarország)

6. Magyari Róbert-Darázsi Orsolya (Magyarország)

Mindkét szlovén pár villámgyors, dinamikus, hamisítatlan latin lüktetéssel táncolt. Szebbnél szebb figurákkal és extra technikával. Minimális különbség volt közöttük, ezért ha lenne ilyen, akkor a magam részérôl megosztott elsô helyet tartottam volna igazságosnak.

A szombathelyi pár a két nemzetközileg is jegyzett szlovén kettôs mögött lett harmadik, és nem volt szégyenkezni valójuk. Show-szerû elôadásmódjuk a nemzetközi mezônyben is figyelemre méltó, és úgy érzem, még sokat fejlôdhet a jövôben. A döntô többi magyar résztvevôje is jó teljesítménnyel rukkolt ki; ez szintén jó jel!

A Budapest Nagydíj színvonalas versenyein a döntôsök értékes díjakat vehettek át a szponzorok és rendezôk képviselôitôl. Két bemutató is színesítette a rendezvényt: a Feeling Táncklub formációs bécsi keringôje és a Botafogo "Kabaré" címû latin mix-je.

Rollinger Károly

Fotók: Rollinger Károly

 
Az Inotai házaspár nyerte a Standard Budapest Nagydíjat


A Budapest Nagydíj Latin verseny dobogósaivissza a tartalomhoz