HAZAI TÜKÖR


Professzionista Magyar Táncbajnokság

 

Érthetô a kíváncsiság: a Professzionista Magyar Táncbajnokságon elsô ízben mutatkoztak be a nemrég még amatôrként bajnokságot nyert párosok. A vérbeli táncos csemege mintegy 1200 nézôt vonzott a Nemzeti Sportcsarnokba, Budapesten. A versenysorozaton a zsûri Franz Ludwig (Ausztria), Szalay Attila, Borsos Nándor, Felczán Béla, Filák Maros, Rimányi Judit, Várhegyiné Nagy Rózsa és Törökgyörgy József.

A Profi STANDARD Magyar Táncbajnokságon 5 párt láttunk, akik között az alábbi végeredmény alakult ki:

1. Parragh József-Keleti Andrea

2. Szlovicsák István-Oberhuber Mónika

3. Móczó János-Vidovenyecz Andrea

4. Kiss Mihály-Taródiné Tóth Erzsébet

5. Szabó Tibor-Csányi Éva

A Parragh-Keleti páros egyértelmû pontozással, mind az öt táncot megnyerve szerezte meg az elsô profi bajnoki címet. Lendületben, dinamikában verték meg a mezônyt. A tôlük megszokott tiszta technika, látványos elôadásmód jellemezte ôket.

Csak az exbajnok "Szloviék" tudtak velük lépést tartani. Könnyedén, igen elegánsan, nagyszerû technikával táncoltak. S bár a pontozásból nem derült ki, valójában igen közel álltak teljesítményben az újdonsült bajnok-kettôshöz.

A mezôny többi tagja sem vallott szégyent, de úgy érzem, ennél többre is képesek.

A Professzionista LATIN Magyar Táncbajnokságon hat páros mérhette össze erejét az alábbi végeredménnyel:

1. Dudás Tibor-Jánosi Viktória

2. Parragh József-Keleti Andrea

3. Móczó János-Pálinkó Lujza

4. Kiss Mihály-Taródiné Tóth Erzsébet

5. Horváth Miklós-Horváth Antónia

6. Bogdán Péter-Halmai Ágnes

A "harc" tehát folytatódik. Néhány napja még az amatôrök között táncolt a két nagy rivális duó a bajnoki címért, most pedig a profiknál versengenek tovább egymással. Ezen a napon csak nagy küzdelem után, szoros versenyben - életük elsô profi bajnoki címét megszerezve (!) nyerte el az elsô helyet a Dudás-Jánosi kettôs. Bár az öt táncból négyet megnyertek, az egyes táncokon belüli eredmények is igen szorosak voltak. Elsöprô lendület, igazi latin tûz, szenvedélyes elôadásmód és remek technika kísérte programjukat.

A Parragh-Keleti duó alaposan felkészült a versenyre. Technikailag talán e profi mezônyben is ôk voltak a legcsillogóbbak. Gyorsaságban, temperamentumban tán még javultak is, ám ezen a téren mégis meg kellett hajolniuk a fiatalabb, erôteljesebb bajnokpár elôtt.

A Móczó-Pálinkó szegedi páros lágy stílusban, nagy átéléssel, látványos latin vonalakkal táncolt. Kicsit azonban megkopott régi lendületük, és ha ezen a téren tudnának javulni, akkor talán még bajnoki címüket is visszaszerezhetik.

A latin mezôny többi résztvevôje is jó benyomást keltett, de itt is igaz, hogy többre képesek.

A hazai profi mezôny tehát bemutatkozott a szép számú közönség elôtt. A színvonal jónak mondható, és csak üdvözölni lehet azt a tervet, hogy a jövôben ranglistaversenyeket is rendeznek.

- rollinger -

Fotók: Rollinger Károly

 
A Profi Standard Magyar Táncbajnokság 1996 dobogósai


A Dudás Tibor-Jánosi Viktória, a Profi Latin Táncbajnokság nyerteseivissza a tartalomhoz