Egyesületünk ezelőtt másfél évvel egy nagy munkába kezdett. Tevékenységünk célja az, hogy felmérjük Magyarországon betárolt és ártalmatlanításra váró lejárt szavatosságú mezőgazdasági növényvédő szerek és göngyölegek mennyiségét. Ezen tevékenységünk során megkerestük Magyarország valamennyi önkormányzatát és segítségüket kértük. A következő lépésben a termelő szövetkezetek és mezőgazdasági vállalkozók felé fordulunk.

Ha Önnek tudomása van nem megfelelően tárolt és veszélyes hulladéknak minősülő mezőgazdasági vegyszerekről, kérjük jelezze azt nekünk. Ehhez kapcsolódik az alábbi felhívás is.

                                                  

Felhívás!

 

Termelő szövetkezetek, mezőgazdasági vállalkozások, magángazdálkodók figyelem!

 

Ha Önöknél lejárt szavatosságú vagy használaton kívüli növényvédő vegyszer vagy annak göngyölegei találhatók és ezektől szeretnének megszabadulni, akkor írjanak nekünk.

Egyesületünk célja, hogy felmérje az országban gazdátlanul maradt vagy betárolt növényvédő szereket, göngyölegeket és ezekről leltárt készítsen. Az elkészült leltár alapján pályázni fogunk nyugat-európai szervezetekhez, a szállításhoz és ártalmatlanításhoz szükséges források országos szintű előteremtésére.

 

Eddig közel 3 millió forintot költöttünk 20 tonna növényvédő szer ártalmatlanítására.

Ne feledjék: A nem megfelelően használt vagy tárolt növényvédő szerek komoly veszélyt jelentenek a környezetre és az emberi egészségre egyaránt.

A beérkezett adatokat titkosan kezeljük!