Közérdekû közlemény

Egy megbízható, 25 éve muködo kapcsolatot ajánlunk azoknak, akik segíteni szeretnék az indiai földrengés sújtotta Ahmedabadban és vidékén a segélyprogramot és a szegény gyermekeket oktató iskolahálózatot.

A HARMADIK VILÁG ALAPÍTVÁNY

bankszámlaszámára érkezo adományok kizárólag ezt a munkát támogatják:

10200902 - 32710423 - 00000000

Az alapítvány a beérkezo adományokról adólevonásra jogosító igazolást ad.

India Gujarat államában negyedszázada támogatjuk az ESP iskolahálózatot, amely húszezer szegény gyermek nevelésérol gondoskodik, és a SXSS társulatot, amely felnottoktatást és szociális munkát végez.

Most (jan. 31-én) 23 ezer dollárt küldtünk.

Mindkét szervezet igazgatója Cedric Prakash SJ. O volt az elso keresztény, aki megkapta a legmagasabb indiai elismerést, a Kabir Puraskar díjat (1995). Az utóbbi 15 évben négyszer járt Magyarországon, nekünk is személyes tapasztalatunk van az ott folyó munkárol.

A HVA nem tart fenn irodát, személyzetet, így csak csekély postai és bankköltségei vannak: a beérkezo pénz szinte teljes egészében Indiába kerül.

Az Európai Unióban közel ezer, a harmadik világot támogató civil szervezet (NGDO) van. A csatlakozni kívánó országok közt Magyarország büszke lehet, hogy itt már a 70-es évek elején kialakult (akkoriban természetesen illegalitásban) egy ilyen civil közösséghálózat.

Bovebb információ a BOCS Alapítvány weblapján: http://bocs.hu

Simonyi Gyula, a BOCS elnöke, a HVA szóvivoje
fax: 22-501844, email: bocs@c3.hu