Autista a testvérem!Az angliai Nottinghamban olyan szakemberek, akik autista gyermekekkel és családjaikkal foglalkoznak, két kis könyvet írtak az autista gyermekek testvérei számára. Ezekből a könyvecskékből született ez a kötet. Az a célja, hogy segítséget nyújtson a gyerekeknek abban, hogy megértsék, és hogy másoknak is meg tudják magyarázni, mi a baj fogyatékos testvérükkel.

Ajánljuk ezt a könyvet minden gyereknek, és a szülőknek, pedagógusoknak is, akik segíthetnek a könyv olvasásakor, és maguk is felhasználhatják gyermekek és felnőttek közötti, esetleg gyermekcsoportokban történő beszélgetésekhez, vagy tanácsadásnál.

Így a könyv, a szerzők eredeti szándékán túl is fontos lehet, ha segít a testvéreknek, akiknek erre nagy szükségük van, és olvashatják mindazok a gyerekek, akik együtt élnek szomszédként, osztálytársként, ismerősként autista gyerekekkel, és mindenki más is, mert találkozhatnak a buszon, boltban, iskolában, játszótéren, vagy a jövőben felnőttként. Így ők ezután már jobban meg fogják érteni, és ezáltal könnyebbé tudják tenni autista társaik életét.

Mindenekelőtt azonban ez a könyv az autista gyermekek testvéreit szólítja meg, számukra íródott, és az ő speciális nehézségeikben szeretne segíteni.AZ AUTIZMUS ALAPÍTVÁNY KÖNYVKIADÓJA
1089 budapest, Delej utca 24-26
Telefon/fax: 314-2859, 2104364