KALÁKA

Munkacsere adatbank

A Kanadában "Zöld dollár"-nak, az Egyesült Királyságban "LET System"- nek nevezett munkacsere adatbank, melynek Magyarországon mint "KALÁKA" több száz éves hagyománya van, egy erkölcsi kötelezettségvállalási rendszer, ahol egy számomra elvégzett munkát viszonzok valakinek, aki szintén az adatbank tagja. Ezzel olyan minõségû szolgáltatáshoz jutok, amilyet igénylek, illetve elõre elfogadok.

Magyarországon a KÖR (Közösségi Önsegítõ Rendszer) elnevezés kezd elterjedni. A szolnoki KÖR innen elérhetõ.

A "KALÁKA" munkacsere adatbank csak akkor mûködik, ha nem csak felajánlói, de igénylõi is vannak. Ez egy személytelen szolgáltatás abból a szempontból, hogy nem kell mérlegelned, hogy vajon a másik el tudja-e végezni azt, amit kérsz tõle, mert õ éppen ilyesmit ajánlott fel. Az értékelést viszont majd együtt csináljátok. Ugyanakkor nagyon is személyes, hiszen egy viszonylag zárt kör tagjai dolgoznak egymásnak.

A teljesítményeket forintban és pontban mérjük. A forint a ténylegesen megfizetendõ értékrészt jelzi, ezt a személyi folyószámlán nem gyûjtjük. Egy pont egy "zöld forint". A bevétel pontban kifejezett értékrésze ad fedezetet az igénybevehetõ szolgáltatások pontban kifejezett értékrészére. Ezt az értékrészt összesítjük a személyi folyószámlán és állítjuk szembe a tartozást a követeléssel.

NINCS IGÉNYED?        MIT ADHATSZ?          JELENTKEZÉSI LAP
 

KERESS, HOGY KERESHESS:  aszokfa@matavnet.hu

VISSZA A CÍMLAPRA