Ezek a fantasztikus fotók Marosi Márk gyűjteményéből valók! A képekre kattintva az eredeti képnagyságot kapjátok!"Kívánok neked tavaszt - az örömteli meglepetést, hogy az élet szebb, mint azt álmodni merted."

"...Dalolj, pacsirta, hangjaid Kikeltik a virágokat; Szivem mily puszta volt és benne már Milyen sok szép virág fakad..."
/Petőfi Sándor/
"...Mosolyogva néz a földre A szelíd nap sugara, Mint elalvó gyermekére Néz a szeretô anya..."
/Petőfi Sándor/
"...A gyepre éppen langy sötétség szállott, mint bársony-permeteg és lábom alatt álmatlan forogtak, ütött gyermekként csendesen morogtak a sovány levelek..."
/József Attila/
"...Az aranykalász az embereknek rabja, Hosszú életre mind hiába vár, S a lombok alján elsatnyúl a rózsa, mert nem jár hozzá fénylő napsugár. Maradj meg ott fenn, büszkén a magasban, A völgy csupán egy óriás sirgödör - Emeld fejedet a felhőkön keresztül Csak az a fenséges ami égbe tör!"
/Balla Miklós/
"...Ó, szép tavaszom, kedvem kibontó! Annyi, de annyi bús napon át Tebenned bíztam, Tetőled vártam keserű szívem szép igazát..."
/Kányádi Sándor/
"Az életnek mi haszna mondd, Ha egyre hajszol, űz a gond. Nem állhatsz meg a lombok árnyán Tűnődni, mint tehén s a bárány. S nem, nem tudod figyelni, ó jaj, Hogy mókáz mókus a dióval! Néznéd, amint a Nap zizegve Csillagokat hint a vizekre. Rád villan a szépség szeme, Táncot lejt, várnod kellene. Látod kigyúlni mosolyát, S nem várhatsz, menned kell tovább. Hogy élhetsz így, szegény bolond, Hogy egyre hajszol, űz a gond."
/William Henry Davies/
"...A virágnak megtiltani nem lehet, Hogy ne nyíljék, ha jön a szép kikelet;..."
/Petőfi Sándor/
"Éneklem a tavaszt, a fényt, bimbózó ifjú zöld reményt,..."
/JÓZSEF ATTILA/
"...a fekete Föld egy-egy ablaka, s az Ég beléjük oly mélyre esett, hogy szédítette a rémült szemet s egy pillanatra elhitette, hogy lent valahol egy másik ég ragyog, igen, egy másik: az, amelyik a talpunk alatt szikrázik: ..."
"...olyan iszonyú fény, oly gyönyörű gyémántkék áradás rohant meg lentről, olyan ragyogás csapott elő, és olyan hirtelen, hogy azt hittem, mindjárt beleesem, és csak kápráztam és szédültem és oly jó volt e gyönyörű tévedés, hogy sokáig eljátszottam vele,..."
/Szabó Lőrinc/
"...Ezer hanggal szól az erdő, még sem hallom szavát, Illatozik minden fenyő, s nem érzem a szagát, Tökéletes csend köröttem, s minden hangja zene Talán mert a jó isten a lelkét tette bele."
/Gligorics Teréz/
"...Szirmait bontogató virág voltál kedves, s én rád lehelltem a Tavasznak bódító meleg lehelletét, hogy kecses kis bimbóból gyönyörű virággá nyílj ki Nekem."
/Ismeretlen szerző/
"...Ha beköszönt a tavasz jácintok bújnak elő ragyogó fejükkel a kopár földből. Felpattannnak a rügyek a csupasz ágakon. Érzed ezt az illatot a levegőben? Ezt a csodát úgy nevezik tavasz. Ez az újjáéledés, amikor a komor telet örömmámor váltja fel, te pedig örökké fiatalnak érzed magad."
/Pam Brown/