Multimédia az Interneten

Tematikus Internet-előadások

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ minden hónap első hétfőjén, 18.30-tól előadást szervez olyan érdeklődők számára, akik haladó számítógépes és Internet-ismeretekkel rendelkeznek. A kurzus résztvevői magyar és nemzetközi szakértők előadásában az Internet aktuális újdonságaival ismerkedhetnek meg. A kurzuson való részvétel ingyenes.

1996. július 1. Virtuális valóság a WWW felületen VRML (Virtual Reality Modeling Language)

    Előadók: Schinogl Péter (Silicon Computers), Marton Zsolt (Formax)

    A world Wide Web felületén elérhető információs anyagok elektronikus lapokon keresztül nézegethetők. Ezek a lapok az esetek nagy részében szöveget és színes képeket tartalmaznak, ezáltal statikus módon adják át az információt. A hangok és videóanyagok dinamizmust visznek az oldalakba, amivel élvezetesebbé és érthetőbbé teszik azokat, azonban jelentősen lelassítják a WWW nézegetését. Szükség volt egy olyan megoldásra, amely mozgást visz a lapokon tárolt információba, ugyanakkor elég gyors lapozást tesz lehetővé. Ez a megoldás a VRML (Virtual Reality Modeling Language). A VRML, mint technológia lehetővé teszi, hogy 3 dimenzióban létrehozott, animált testeket a számítógép egerének segítségével mozgasssunk, ráközelítsünk, továbbá ilyen testekből létrehozott terekben mozogjunk. Ez nagyfokú dinamizmust visz egy oldalba, továbbá olyan interaktivitást, amit sem a hang, sem a kép nem ad. Mivel jól meghatározott mértani testekkel történik egy kép létrehozása, ezért sokkal kevesebb információ szükséges a megjelenítésükhöz és mozgatásukhoz, mintha az rövid videóval történne, ezért nem lassítja úgy a WWW nézegetést, mint a videó. A VRML nem igényel nagy teljesítményű lapozgató gépeket.

1996. augusztus 5. Java

    Előadó: Fischer Erik (SUN Microsystems Computer Corporation)

    A Java programozási nyelv alapkoncepciói, JVM, Applet és applikáció, A JavaOne konferencián bejelentett API-k áttekintése, Multimédia, Szerver, Enterprise, Core, Security, Beans, A JVM mélységei, JIT, JavaOS alapjai, A Java processzorok tervezési ötletei, Q&AC3 © 1996