Forrásnéző - View source
http://rhizome.org


Alex Galloway előadása

C3, 1014 Budapest,
Országház utca 9
2001 május 31, csütörtök, 19.30

Mi az interfész?

szótár szerint határfelület, illesztőegység. Felix Stalder szerint az a hely, ahol a kommunikáció alakot ölt. A világhálón számos olyan pontot találunk, ahol az interfész identitássá szerveződik. Más-más aspektusból, de mindegyik a médiaművészet vonzáskörébe tartozik. Míg az ®TMark szimbolikus szabotázsok létrehozása érdekében befektetőket és aktivistákat kapcsol össze, addig a Rhizome a hálózati művészet és a közönség között teremt kapcsolatot. Moderált média. Fizikailag egy new york-i loftban tevékenykednek, ám ennek hatása a világhálón mutatkozik: hálóhelyükön hatalmas, válogatott kollekció található olyan műalkotásokból, melyeknek a világháló lételeme: nélküle egyszerűen nem is léteznének.

Ha az ember a http://rhizome.org címre klikkel, minden alkalommal más és más, provokatív vagy poétikus, minimalista vagy maximalista, látványos vagy lakonikus, enigmatikus vagy extatikus, divatos vagy dinamikus hálóműbe ütközik. Mindig egy másikba. Nem tudni, melyikbe, de mindegyik klasszis a maga nemében. Aki a véletlenül szeme elé kerülőnél többet akar, kattintson az artbase gombra: a gyűjtemény méretét itt szkrollozó mozgással mérhetjük fel: a mozdulat hossza igazi flash.

Ez persze csak a Rhizome egyik arca: sokoldalú média-mediátori tevékenységüket mutatja be Alex Galloway budapesti előadása során.

 
RHIZOME